Κοινωνία

28/10/2014 - 17:00

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2014 στη Μυτιλήνη (φωτογραφίες)

 
Με τη βοήθεια του καιρού... των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων  πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην προκυμαία Μυτιλήνης. Η έντονη παρουσία αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων ασφαλώς και δε συμβαδίζει με το μήνυμα της ημέρας...
Έγινε πράξη η  πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του Σ. Γαληνού να αφιερωθεί η επετειακή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξ ολοκλήρου στους Λέσβιους αγωνιστές του ’40 και της εθνικής αντίστασης. Για πρώτη φορά η εξέδρα των επισήμων δεν είχε μόνο επισήμους αλλά και ...τον ένα και μοναδικό επιζών αγωνιστη. Ο Δήμαρχος Λέσβου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν στο πεζοδρόμιο και όχι στην εξέδρα... Τα "καμάρια" της Περιφέρειας προτίμησαν την εξέδρα... 
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαραλάμπος Αθανασίου.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τη σημερινή ημέρα επεσήμανε:
« Ημέρα γιορτής , για θύμηση των αγώνων του Έθνους κατά του ολοκληρωτισμού. Ημέρας χρέους και για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Είναι όμως και η ώρα να δυναμώσουμε τη πίστη μας για το αύριο, αναλογιζόμενοι , ότι η πατρίδα μας έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, κατά το παρελθόν και τις ξεπέρασε με ομοψυχία και θάρρος.
Έτσι και τώρα ξεπερνάμε την οικονομική κρίση με τις θυσίες και τη καρτερικότητα του λαού μας ,αλλά και με εργατικότητα και υπευθυνότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.
Αισιοδοξία λοιπόν για το αύριο, που σίγουρα έρχεται καλύτερο.»
 
 
 
 
 

 

Δείτε τις φωτογραφίς στην gallery  που ακολουθεί: 

φωτογραφίες Γ. Παπαδόπουλος 

Μοιράσου το άρθρο!