Κοινωνία

01/12/2012 - 20:44

Πλημμύρισε όλη η Λέσβος

Πλημμύρισε όλη η Λέσβος

Πλημμύρισε όλη η Λέσβος

yle="text-align: justify;">Σε συναγερμό τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία στη Λέσβο εξαιτίας των καταιγίδων που από το μεσημέρι πλήττουν όλη τη Λέσβο. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν.

Οι ποταμοί στον Ευεργέτουλα και στην περιοχή  Βούβαρη  (Αχλαδερή)  έχουν υπερχείλιση. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ έχουν πνιγεί και ζώα. Στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνη-Καλλονής και Μυτιλήνης-Πολιχνίτου το ύψος νερού έφτασε τα ένα μέτρο.

Ζημιές αναφέρθηκαν και στο Αμπελικό. Μάλιστα υπήρξαν και πτώσεις τοίχων από παλαιές οικίες χωρίς να ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Κοινό σημείο αναφοράς τα ποτάμια και οι χείμαρροι που δεν έχουν καθαριστεί.

Δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν.

Σε πολλά σημεία έχουν πέσει κλαδιά και οι δρόμοι κρύβουν παγίδες. Σοβάρα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Μεγάλο τμήμα του νησιού είναι ακόμη βυθισμένο στο σκοτάδι. 

Προβλήματα υπάρχουν και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Αναβλήθηκαν οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων

up date 21:50

αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές.

παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο

πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης 

Καταγγελίες για φρεάτια που δεν έχουν καθαριστεί σε πολά μέρη του νησιού.

Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που ...μάλλον  έχει ρίξει το ενδιαφέρον σε εκδηλώσεις τελέτες...

Καταβράχηκαν 139mm βροχής , 200 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστηκή για άντληση υδάτων ή μεταφορά δέντρων που είχαν πέσει στο δρόμο.

 

up date 02/12/2012  08:00

Ξεκίνησε η πρώτη καταγραφή ζημιών. Το φώς της μέρας αποκαλύπτει μεγάλες καταστροφές κυρίως στη Συκούντα. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν πριν λίγο στην ιστοσελίδα μας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Η ορμή και η πίεση του νερού έσπασε κυριολεκτικά το οδικό δίκτυο. 

Ζημιές έχουν προκληθεί σε όλα τα χωριά του Ευεργέτουλα.  Αρκέτα σπίτια παραμένουν ακόμη πλημμυρισμένα.

Καταγράφηκαν 139mm βροχής , 80κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστηκή για άντληση υδάτων ή απομάκρυνση  δέντρων που είχαν πέσει στο δρόμο.

(αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη Πυροσβεστική που διέθεσε όλες τις δυνάμεις της και έκανε ότι μπορούσε )

Στο οδικό δίκτυο η κατάσταση είναι καλύτερη, έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο μέρος. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή καθώς σε πολλά σημεία υπάρχουν ακόμη φερτά υλικά.  Στο αγροτικό δίκτυο των περιοχών Αγιάσου, Πολιχνίτου, Πλωμαρίου , Ευεργέτουλα αναφέρονται σημαντικές ζημιές και πολλοί ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν πλέον πρόσβαση στα κτήματά τους.

Μεγάλη ζημιά έχει υποστεί το δίκτυο ύρδευσης στο Πολιχνίτο και η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε θέση να ενημέρωσει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου.

 

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών  η αποστολή της Κηφισιάς ,και οι διαιτητές, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την επιστροφής τους. Συνεπώς ο  αγώνας   της Κυριακής του Αιολικού με την Κηφισιά αναβάλλεται.\

up date 02/11/2012 

 Διαβάστε εδώ  : 12 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν από τις ισχυρές καταιγίδες στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο!