Κοινωνία

07/09/2015 - 10:29

Πορεία προσφύγων στο κέντρο της Μυτιλήνης , "κοινωνικός αυτοματισμός" και θέμα χρόνου να έχουμε θύματα...

Πορεία 1000 περίπου προσφύγων - μεταναστών  (κυρίως από το Αφγανιστάν) σήμερα το πρωί τους κεντρικούς δρόμους της  Μυτιλήνης.

Η πορεία ξεκίνησε  στις  10 το πρωί από τον Καρά Τεπέ αφού προηγουμένως είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και σε κοντέινερ.  Η πορεία των προσφύγων διέσχισε όλη την προκυμαία και κατέληξε στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών ( κοντά στα Κεντρικά  Λύκεια Μυτιλήνης) κλείνοντας όλα τα ρεύματα εισόδου και εξόδου από την πόλη.

Οι πρόσφυγες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και αρκετές φορές απειλήθηκαν επεισόδια καθώς οδηγοί  αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προσπάθησαν να σπάσουν το ανθρώπινο τοίχος. Δυστυχώς  η ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έφτασε την πόλη στην λειτουργία του "κοινωνικού αυτοματισμού".

Η στάση της Αστυνομίας  είναι διακριτική μέχρι αυτή τη στιγμή και αποφεύγει  τη δημιουργία εντάσεων.

Το αρνητικό είναι ότι η όλη στάση των 1000 περίπου προσφύγων λειτουργεί αρνητικά στην τοπική κοινωνία.  Υπάρχουν στην πλατεία «αγανακτισμένοι πολίτες» που πρότειναν να κάνουν αντεπίθεση στους πρόσφυγες..... Είναι βέβαιο πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν θύματα .... σε τέτοιες οριακές καταστάσεις  αρκεί  μια σπίθα για να ξεφύγει  η κατάσταση και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κυρίως για την καθυστέρηση στις διαδικασίες καταγραφής και προώθησής τους  προς την Αθήνα.

Σε ρόλο "πυροσβέστη" πολλές φορές ο Αντιδήμαχρος Καθαριότητας κ. Κατζανός .  Παράλληλα έγινε και αποδέκτης διαμαρτυρίων από "αγανακτισμένους πολίτες".

Ο αποκλεισμός της πλατείας  έληξε λίγο μετά το μεσημέρι.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!