Κοινωνία

15/01/2024 - 17:23

Το ποσό που συγκεντρώθηκε για 21χρονο Μπάμπη - Κοντά ο Παναγιώτης Χριστόφας

2.700 ευρώ ήταν το ποσό που συγκεντρώθηκε στην τράπεζα μέχρι το πρωί της Παρασκευής για τον 21χρονο Μπάμπη (και 500 ευρώ σε μετρητά), την ώρα που αναγνώστριά μας από την Αγιάσο, σε επικοινωνία της με τα Νέα της Λέσβου και με την 41χρονη μητέρα του νεαρού είχε ενημερώσει ότι πρόκειται να παραδώσει το ποσό των 1.000 ευρώ που θα καταθέσει ανιψιά της από την Αμερική.

Άρα το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 4.200 ευρώ, καθώς πέρασαν και κάποιοι αναγνώστες μας από την εφημερίδα και πήραν το τηλέφωνο της οικογένειας. Τα χρήματα είναι αρκετά για να συμπληρώσει η οικογένεια τα 1.500 ευρώ που υπολείπονται για να τοποθετηθεί το πρόσθετο μέλος και να μείνει και ένα υπόλοιπο που θα καλύψει το ταξίδι τους στην Αθήνα, καθώς και κάποιες άλλες ανάγκες της πολύτεκνης οικογενείας. Το ευχαριστώ της μητέρας δεν μπορούμε να σας το μεταφέρουμε με λέξεις και προς τιμήν της, είναι η μόνη μέχρι τώρα που ενημέρωσε για το ποσό της βοήθειας που συγκεντρώθηκε.

Να, λοιπόν, που με την δική σας βοήθεια τα Χριστούγεννα για μία πολύτεκνη οικογένεια ήρθαν… μετά τα Χριστούγεννα.

Με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή ο 21χρονος Μπάμπης πέρασε από Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να του χορηγηθεί αναπηρικό επίδομα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σε αυτό το θέμα.

Κοντά ο Χριστόφας

Κοντά στην οικογένεια βρέθηκε, την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος μέσω συνεργάτη του, διακριτικά, μας είχε ζητήσει από την Πέμπτη τα στοιχεία τους και μάλιστα όταν ρωτήσαμε αν σκόπευε να βοηθήσει, απέφυγαν να απαντήσουν θέλοντας προφανώς να μην δημοσιοποιηθεί η κίνησή τους.

Τελικά, όπως πληροφορηθήκαμε από τρίτες πηγές, ο κ. Χριστόφας διαπιστώνοντας ότι η γραφειοκρατία της αυτοδιοίκησης δεν επιτρέπει στο Δήμο να χορηγήσει άμεση βοήθεια στην οικογένεια, έστειλε ένα φάκελο με δικά του λεφτά θέλοντας να στηρίξει την 41χρονη μητέρα και το γιο της, χωρίς να περιμένει τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ενοχληθεί που θα δει σήμερα το όνομά του να δημοσιεύεται, ωστόσο – όπως το έχουμε ξαναγράψει και για άλλους παράγοντες – η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει.

 

πηγη:  εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου 

 

---------

 

 Διαβάστε τα προηγούμενα δημοσιεύματα για το θέμα:

Μυτιλήνη, αλληλεγγύη στην πράξη - "Να βάλουμε πρόσθετο μέλος στο Μπάμπη, να τον βλέπουμε όρθιο!"

ΟΛΟΙ μαζί ας βοηθήσουμε τον 21χρονο Μπάμπη από τη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!