Κοινωνία

17/04/2015 - 12:00

Ραντεβού "θανάτου" με αγώνες δικύκλων για 50 μαθητές της Μυτιλήνης

Τ

ην ώρα που στη Λέσβο συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο τα τροχαία ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές, δεκάδες έφηβοι ετοίμαζαν αγώνες δικύκλων μετά τα μεσάνυχτα στην παραλιακή του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» (ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης) πάνω από 50 νέοι και νέες , στην πλειονότητα τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Μυτιλήνης συμμετείχαν στον επικίνδυνο «παιχνίδι» των αυτοσχέδιων αγώνων με δίκυκλα  όπου παίζονται και στοιχήματα ("κόντρες θανάτου") . Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί για τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες χθες (Τετάρτη προς Πέμπτη) .

Η Αστυνομία που είχε ενημερωθεί για την πρόθεση των νεαρών ατόμων και  κατάφερε να μπλοκάρει όλα τα άτομα πριν φθάσουν στην περιοχή του Ξενία όπου ήταν το ραντεβού. Η Αστυνομία διενήργησε εξονυχιστικούς ελέγχους και επέβαλε πρόστιμα για 6 διαφορετικές παραβάσεις.

Η επιχείρηση έγινε με τις υποδείξεις του νέου Αστυνομικού Δ/ντη Ανδρέα Στεφάνου. Η καίρια επέμβαση της Αστυνομίας  απέτρεψε τα χειρότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η μεγάλη συμμετοχή ατόμων που είτε θα συμμετείχαν στις «κόντρες θανάτου» είτε θα ήταν θεατές. Επίσης εκτός από τα μηχανάκια μικρού κυβισμού (παπάκια) υπήρχαν και μηχανές μεγάλου κυβισμού γεγονός που μαρτύρα τη συμμετοχή και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Το θέμα είναι να αναλάβουν τις ευθύνες οι γονείς των νεαρών ατόμων. Όπως αναφέρει στέλεχος της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου στην εφημερίδα η αστυνομία έκανε το χρέος της, ας το κάνουν και οι γονείς των παιδιών.

Μοιράσου το άρθρο!