Σάββατο 17 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Πλατεία Σαπφούς - Διεθνής ημέρα κατά του ρατσισμού, φασισμού, πολέμου & φτώχειας

Όλοι στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει ένα νέο πογκρόμ κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο κολαστήριο της Μόριας. Με αποκορύφωμα τα επεισόδια της Τετάρτης όπου οι δυνάμεις καταστολής μετέτρεψαν το κέντρο κράτησης σε ανοιχτό θάλαμο αερίων από τις ρίψεις δακρυγόνων και ασφυξιογόνων.

Πληροφορούμαστε ότι οι δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν την προγραμματισμένη για το Σάββατο κινητοποίηση ως αφορμή για να χτυπήσουν ξανά τους πρόσφυγες. Ο Συντονισμός για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν θα επιτρέψει η κινητοποίηση της 17ης Μάρτη που στόχο έχει να καταγγείλει την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των προσφύγων και μεταφέρει τον χώρο συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς, την ίδια ώρα.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει το λαϊκό, νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα στις ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε., αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των κάθε λογής ιμπεριαλιστών και των ντόπιων εθνικιστών που ετοιμάζονται να μετατρέψουν σε νέο πεδίο μάχης το Αιγαίο.

Τέλος ο Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στη Λέσβο, τονίζει πως εκφράζεται δημόσια μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις που ο ίδιος δημοσιοποιεί.

 

  • Για να κλείσει τώρα το στρατόπεδο της Μόριας
  • Για να σταματήσουν όλες οι απελάσεις.
  • Για να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες  

       του πολέμου και της φτώχειας.

  • Για να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα   

 στον οικιστικό ιστό.

  • Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλες-ους
  • Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση
  • Για να σταματήσει ο πόλεμος
  • Για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας
  • Ενάντια στον ρατσισμό και στο φασισμό, στις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που γεννούν την φτώχεια και την εξαθλίωση

Διαδηλώνουμε σε πολλές χώρες και πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πιάνοντας το νήμα από τη περσινή διεθνή κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, για να μπει φραγμός στην επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες ντόπιων και μεταναστών, στην οικονομική βία της εξαθλίωσης σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, στις διακρίσεις σε βάρος όσων έχουν διαφορετικό χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, χώρα προέλευσης.

 

===============================

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στα πρώτα θύματα του ρατσισμού, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες

 

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράμε πάνω από 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα και τραγικό πολλαπλασιασμό των πνιγμών στη Μεσόγειο με πάνω από 5.000 καταγραμμένους νεκρούς το 2016-2017 στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. Επανέρχεται η φρίκη των σκλαβοπάζαρων με χρηματοδότηση της Ε.Ε., στη Λιβύη έργο της ίδιας πολιτικής “αποτροπής” που εφαρμόζουν Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο. Γεγονότα που χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό για όλους μας.

Αντιστεκόμαστε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών για τους «επενδυτές» και τα διεθνή τραστ τα οποία χρειάζονται τα πλοία του ΝΑΤΟ για την «αποτροπή» των προσφύγων που ζητούν σωτηρία.

 

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και να απομονώνουν κάθε φωνή ρατσισμού και φασισμού γιατί η υπεράσπιση τους είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι υπεράσπιση του φτωχού και του διωγμένου, είναι αντίσταση στην βαρβαρότητα αυτών που κλείνουν τα σύνορα και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους στην ασφυξία των πολέμων. Γιατί οι πολιτικές που έσπρωξαν τους πρόσφυγες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, καταδικάζουν και τους περισσότερους από μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στη συνεχή αβεβαιότητα για την επιβίωσή μας, στην διαρκή ανασφάλεια για την ειρήνη και στη δική μας περιοχή.

 

Η κυβέρνηση εκβιάζει τους πρόσφυγες ότι δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να είναι με σκυμμένο κεφάλι γιατί είναι «φιλοξενούμενοι», ενώ συκοφαντεί την αλληλεγγύη και κατηγορεί όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους πως τους υποκινεί σε εξέγερση και «παράνομες» ενέργειες. Την ίδια ώρα ζητάει μεγαλύτερη αυστηρότητα στην τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ετοιμάζει νέα κλειστά στρατόπεδα-φυλακές για πρόσφυγες από συγκεκριμένες χώρες καταγωγής και για όσους θεωρηθεί ότι παραβαίνουν τους κανόνες. Μοιράζει αμέτρητα χρήματα σε ΜΚΟ ενώ οι ανάγκες για σίτιση, στέγαση και περίθαλψη δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο. Τους στερεί το δικαιώματα στην εκπαίδευση και την υγεία. Απορρίπτει μαζικά τις αιτήσεις ασύλου.

Η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της και με την στήριξη της κυβέρνησης βάζει στο παιχνίδι την πολεμική συμμορία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με διακηρυγμένο στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών.   Θεωρεί όλους τους πρόσφυγες παράνομους και δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν.  Επιστρέφει μαζικά πρόσφυγες στην Τουρκία, τη χώρα των μαζικών απελάσεων, του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων.  Τους στέλνει πίσω στις εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες που δεν παρέχουν καμία προστασία γι’ αυτούς, όπως η Λιβύη. Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα των προσφύγων για ζωή και αξιοπρέπεια.

Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που σπέρνεται σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ