Κοινωνία

29/09/2015 - 11:56

Σπύρο πλήρωσε τα κάστανα.... μην χαλάσεις τη γιορτή ! ! !

Μ

πήκε ο Οκτώβρης και πλησιάζει με γοργά βήματα η εποχή που οργανώνεται η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο.

Όμως, θα γίνει φέτος;

Οι ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, που διέθεσαν πέρυσι μέρος της σοδειάς τους για να οργανωθεί η Γιορτή, παραμένουν μέχρι σήμερα ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!! Η Δημοτική Αρχή στις μέχρι τώρα επανειλημμένες οχλήσεις μας ΚΩΦΕΥΕΙ!!! Η Γιορτή γνωρίζει κάθε χρόνο τεράστια επιτυχία και απολαμβάνει παλλεσβιακής φήμης και απήχησης.

Είναι δημιούργημα του τέως Δήμου Αγιάσου, της οποίας κάθε χρόνο ήταν ο κύριος χρηματοδότης, και συνεπώς ο Δήμος Λέσβου, ως διάδοχος, επιβάλλεται χωρίς δεύτερη κουβέντα να τη στηρίζει παντοιοτρόπως. Οι καστανοπαραγωγοί μας είναι αγανακτισμένοι και, αν δεν πληρωθούν άμεσα, φέτος δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα κιλό κάστανα για τη Γιορτή. Και καλά θα κάνουν! Κατάντησαν ένα χρόνο να ζητιανεύουν τα λεφτά τους.

Και μιλάμε για ΔΥΟ ΚΩΛΟΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, που αν ήταν για να εξυπηρετήσουν κανέναν δικό τους θα τα εύρισκαν στη στιγμή. Απ’ την τσέπη τους θα τα έδιναν!

Τόσο οι Αγιασώτες όσο και ο όλος ο λεσβιακός λαός θέλουμε διακαώς να συνεχίσει να γίνεται απρόσκοπτα αυτή η Γιορτή, που αποτελεί τον κορυφαίο φθινοπωρινό θεσμό στο νησί μας. Ο Δήμαρχος και ο νέος αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών να επιληφθούν αμέσως για την επίλυση του προβλήματος (σιγά το πρόβλημα, δηλαδή) και την αποκατάσταση της τάξης.

Αλλιώς θα γίνουν αποδέκτες της πάνδημης κατακραυγής!

Αναμένουμε την ααπάντηση του Δήμου Λέσβου και προσωπικά του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού

 

(από τον Παναγιώτη Κουτσκουδή)

Μοιράσου το άρθρο!