Κοινωνία

25/05/2018 - 19:12

Στη Λέσβο της Αλληλεγγύης αφήνουν ευάλωτους πρόσφυγες χωρίς νερό...

Εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι της Αλληλεγγύης Λέσβου, που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες, όπως οικογένειες με παιδιά, έγκυες γυναίκες, πρόσφυγες με ειδικές ανάγκες, πρόσφυγες που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και θύματα ναυαγίων που έχασαν τους αγαπημένους τους στη θάλασσα  πολεμούν να λύσουν το θέμα με το νερό στον ανοιχτό καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για ένα χρέος 25.000 ευρώ που όμως δεν αντιστοιχεί όλο στο Lesvos Solidarity καθώς το νερό έχει να πληρωθεί από το 2009 τότε που ο χώρος δεν φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Η χρήση του χώρου από «το χωριό όλοι μαζί» (όπως ονομάζονταν τότε το Lesvos solidarity ) ξεκίνησε άτυπα από το 2012 ενώ το lesvos Solidarity ιδρύθηκε το 2016. Ωστόσο το υπέρογκο ποσό που καλούνται να πληρώσουν μετρά από το 2009 όταν ο χώρος δεν χρησιμοποιούνταν γι αυτούς τους σκοπούς. Γι αυτό το λόγο και για να γίνει ένας σωστός διακανονισμός καθώς το ΠΙΚΠΑ θέλει να πληρώσει το χρέος που του αναλογεί, ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας ένα χαρτί με το οποίο θα τους παραχωρείται η χρήση του χώρου. Όμως εδώ και καιρό η Αληλλεγγύη Λέσβου δεν έχει λάβει καμία απάντηση παρότι οι υπεύθυνοι του χώρου έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για τη λύση του προβλήματος,

Μάλιστα καλή τη πίστη και για τη λειτουργία του χώρου ώστε να μην μείνουν οι πρόσφυγες χωρίς νερό οι υπεύθυνοι του καμπ έχουν ξεκινήσει ήδη να πληρώνουν κανονικά στη ΔΕΥΑΛ κάθε μήνα 2000 ευρώ! Παρόλα αυτά σήμερα και χωρίς καμία προειδοποίηση έκοψαν το νερό σε έγκυες γυναίκες και παιδιά που ζουν στον καταυλισμό!

 

πηγη: Νατάσα Παπανικολάου / politikalesvos.gr

 

 

Μοιράσου το άρθρο!