Κοινωνία

11/12/2012 - 15:34

Τα ρουσφέτια του χθες και το Κληροδότημα οδήγησαν τον κ.Κατσιφαράκη σε παραίτηση.

Κατσιφαράκης

yle="text-align: justify;">Την παραίτησή του υπέβαλλε ο κος Δημήτρης  Κατσιφαράκης, Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αιτία είναι ότι ο κος Κατσιφαράκης κληρονόμησε τα ρουσφέτια του χθες με το προσωοπικό του Κληροδοτήματος και πλέον δεν υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι. Παράλληλα ο κος Κατσιφαράκης κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για τις οφειλές του Κληροδοτήματος στο ΙΚΑ!!!

Η τακτική που ίσχυε τότε που "υπήρχαν λεφτά" είχε ως εξής: το Κληροδότημα προσλαμβάνει  για το Νοσοκομείο (χωρίς ΑΣΕΠ) και... μετά από μερικά χρόνια ο εργαζόμενος "μετακόμιζε" στο Υπουργείο Υγείας (και δεν είχε άγχος για πληρωμές κτλ)

Η τελευταία φουρνιά όμως δεν είχε την ίδια τύχη ...  Ασφαλώς και οι 15 εργαζόμενοι προσφέρουν αλλά ο φορέας πληρωμής τους (Κληροδότημα) δεν έχει πλέον χρήματα. Το Κληροδότημα σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα και έτσι ο κος Κατσιφαράκης υπέβαλλε την παραίτησή του.

Αναλυτικά η  επιστολή παραίτησης:

Σας γνωρίζω ότι σήμερα 11/12/2012 υποβάλλω την παραίτησή από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. κληροδοτήματος Βοστάνη, που συμπαρασύρει και την θέση μου ως διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου. Η αιτία της παραίτησης βρίσκεται στην άρνηση προσέλευσης για συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του κληροδοτήματος Βοστάνη.

Συγκεκριμένα, το κληροδότημα Βοστάνη έχει προσλάβει από το 2009 15 άτομα με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου τα οποία απασχολούνται σε θέσεις εργασίας του νοσοκομείου Μυτιλήνης και εξυπηρετούν ανάγκες της λειτουργίας του. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους και εκτελούν ευσυνείδητα και πρόθυμα τα καθήκοντά τους συμβάλλοντας έτσι μαζί με όλους τους άλλους στην καλή λειτουργία του νοσοκομείου και του Κ.Υγείας της Άντισσας (1 εργαζόμενη εκεί).

Εξ αιτίας της οικονομικής συγκυρίας που μαστίζει την χώρα, οι πόροι που το Κληροδότημα Βοστάνη έπρεπε να έχει προκειμένου να καλύπτει τις υποχρεώσεις του έχουν δραματικά συρρικνωθεί . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κληροδότημα Βοστάνη να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του οφειλές απέναντι στους εργαζόμενους αυτούς, εδώ και περισσότερους από 12 μήνες. Ακόμα έχουν δημιουργηθεί ασφαλιστικές οφειλές στο ΙΚΑ που ξεπερνούν τις 420.000Ευρώ. Όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απασχολεί έντονα το τελευταίο τρίμηνο την διοίκηση του νοσοκομείου. Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις μου στην Αθήνα σε αρμόδιες υπηρεσίες( υπουργείο Υγείας και ΙΚΑ) για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ουδεμία βοήθεια μου προσεφέρθη.

Για να διαχειριστώ την κατάσταση και να αντιμετωπίσω το πρόβλημα, εχω συγκαλέσει του Δ.Σ. του κληροδοτήματος Βοστάνη 3 συνεχόμενες φορές. Με ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση διαπιστώνω πεισματική άρνηση των μελών του Δ.Σ. (τόσο των διορισμένων όσο και των εκλεγμένων) να προσέλθουν, να ενημερωθούν , να συζητήσουν και να συμβάλλουν στην εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης που θα ανακουφίσει και τους απλήρωτους εργαζομένους.

Μη έχοντας πλέον άλλη δυνατότητα να ασκήσω διοίκηση στο κληροδότημα Βοστάνη, υπέβαλλα σήμερα την παραίτησή μου στον υπουργό Υγείας για τον λόγο αυτό. Ατυχώς η παραίτηση από την θέση του προέδρου του κληροδοτήματος συμπαρασύρει και την θέση μου ως διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου.

Αποχωρώντας ύστερα από 15 μήνες περίπου από την θέση αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μυτιλήνης αλλά και της Λήμνου που με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους, τις αρχές του νομού της Λέσβου για την εξαιρετική και παραγωγική συνεργασία που είχαμε, και τά ΜΜΕ του νομού για την βοήθειά τους στην εξήγηση των στόχων του νοσοκομείου αλλά και την εποικοδομητική τους κριτική που στα πλαίσια του ρόλου τους άσκησαν. Τέλος ευχαριστώ τους Ιατρούς , τους νοσηλευτές , το επιστημονικό, τεχνολογικό και διοικητικό προσωπικό του Βοστάνειου νοσοκομείου , των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου Λήμνου, για την συνεργασία τους , την υπηρεσιακή τους προσφορά , την ανθρώπινη συμμετοχή στο πρόβλημα της Υγείας του συνανθρώπου μας.

Οι κάτοικοι και οι της Λέσβου πρέπει να αισθάνονται περήφανοι και οι επισκέπτες ασφαλείς αφού το Βοστάνειο νοσοκομείο και το νοσοκομείο Λήμνου στελεχώνονται από αυτό το εξαιρετικό προσωπικό.

Δημήτρης Κατσιφαράκης

Μοιράσου το άρθρο!