Κοινωνία

05/07/2017 - 07:03

Τζακ ποτ ατυχίας η τελευταία ημέρα διακοπών στη Λέσβο...

yle="text-align: justify;">Ήταν όνειρο ζωής να έρθει στην Ελλάδα και στη Λέσβο. Και τελικά τα κατάφερε. Πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρώτη φορά στη Λέσβο. Ο 73χρονος μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας με καταγωγή από το Βέλγιο βρέθηκε στη Λέσβο μαζί με τη σύζυγό του. Η σύζυγός του Ελληνίδα με καταγωγή από την Αρίσβη Λέσβου επέστρεφε στα πάτρια εδάφη. Ξεναγούσε το σύζυγό της μετά από τόσα χρόνια  στα πάτρια εδάφη. Οι λίγες ημέρες διακοπών στη Λέσβο κυλούσαν ομαλά και χάριζαν μοναδικές στιγμές στο ζευγάρι. Επίσκεψη και στο Σίγρι και στο Απολιθωμένο Δάσος.


Ωστόσο η τελευταία μέρα διακοπών εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη.  Δευτέρα 3 Ιουλίου, αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης για Αθήνα και από εκεί επιστροφή στην Αυστραλία. Έλεγχος χειραποσκευών...  Εντελώς τυχαία την ίδια στιγμή περνάει από τον έλεγχο χειραποσκευών και ο  Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος. Αναγνωρίζει στα χέρια του 73χρονου ένα τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου. Ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές και ... άμεσα ο 73χρονος βρίσκεται με χειροπέδες στα χέρια! Η αρχική κατηγορία είναι για κακούργημα: Νόμος περί αρχαιοτήτων.


Έντρομος ο 73χρονος – και μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του – οδηγείται στο Αστυνομικό τμήμα και διανυκτερεύει στο κρατητήριο περιμένοντας να  έρθει η επόμενη ημέρα που θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ειδοποιήθηκε η δικηγόρος κα Χαρά Χιωτέλη να αναλάβει την υπόθεση. Η υπόθεση παύει να έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και ο 73χρονος οδηγείται την επόμενη μέρα - Τρίτη 4 Ιουλίου - στο δικαστήριο με την κατηγορία περί παράβασης της δασικής νομοθεσίας.


Ο 73χρονος υποστήριξε ότι την «πέτρα» που κουβαλούσε μαζί του, την βρήκε σε αγροτικό δρόμο της περιοχής του Σιγρίου και τον εντυπωσίασαν τα χρώματά της. Θέλησε να την πάρει μαζί του ως αναμνηστικό από το ταξίδι του στη Λέσβο. Δεν γνώριζε ότι ήταν απολίθωμα και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρούσε σε βανδαλισμό του Απολιθωμένου Δάσους, δεν θα κατέστρεφε κάτι που θαυμάζει και είχε τόσο έντονη επιθυμία να επισκεφθεί. Εξάλλου την «πέτρα» δεν την είχε κρύψει στις αποσκευές του γεγονός που αποδείκνυε ότι δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απολίθωμα. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του 73χρονου  και με την αθωωτική απόφασή του σκόρπισε χαρά σ’ αυτόν και στη σύζυγό του.


Μπορεί βέβαια να τους ανέτρεψε το πρόγραμμά τους επιστροφής στην Αυστραλία αλλά τουλάχιστον η απόφαση του δικαστηρίου τους χάρισε και πάλι το χαμόγελο. Το ζευγάρι ευχαρίστησε θερμά τη δικηγόρο κα Χαρά Χιωτέλη που τους " έσωσε " από τα χειρότερα...


Σίγουρα για τον 73χρονο και τη σύζυγό του οι φετινές διακοπές θα είναι αξέχαστες....

------

 

Η αρχική ανακοίνωση της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου:

Συνελήφθη, στις 03-07-2017 στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 73χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, ο 73χρονος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα και κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε αποσκευή που είχε στην κατοχή του, βρέθηκε ένα τεμάχιο απολιθώματος, το οποίο όπως διακριβώθηκε, αποτελεί τμήμα του απολιθωμένου δάσους Σιγρίου της Λέσβου.
Το απολίθωμα κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης

 

l

Μοιράσου το άρθρο!