Κοινωνία

05/04/2016 - 11:45

Βίντεο ντοκουμέντο:Μυτιλήνη, Μετανάστες με πλαστικές χειροπέδες μέσα στο πλοίο για Καβάλα

-

Το βίντεο τραβήχτηκε στα ενδότερα του πλοίου και κάνει το γύρο του διαδικτύου

- Δείτε πως ανεβαίνουν τις σκάλες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες...

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη από την ισπανική Directa και σε αυτό βλέπουμε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να ανεβαίνουν τις σκάλες του πλοίου, που πρόκειται να τους μεταφέρει στην Καβάλα, με πλαστικές χειροπέδες. Όπως θα δείτε οι πρόσφυγες ανεβαίνουν ανά δυάδες και σε όλα τα ζευγάρια βλέπουμε την ίδια εικόνα. Το αριστερό χέρι του ενός, δεμένο με το δεξί χέρι του άλλου, με πλαστικές χειροπέδες. Στα πλάνα δεν φαίνονται αστυνομικοί, ενώ είναι άγνωστο το ποιος τράβηξε το βίντεο.

 

 Το βίντεο τραβήχτηκε στα ενδότερα του πλοίου και κάνει το γύρο του διαδικτύου - Δείτε πως ανεβαίνουν τις σκάλες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες... Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις 3 Απρίλη από την ισπανική Directa και σε αυτό βλέπουμε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να ανεβαίνουν τις σκάλες του πλοίου, που πρόκειται να τους μεταφέρει στην Καβάλα, με πλαστικές χειροπέδες. Όπως θα δείτε οι πρόσφυγες ανεβαίνουν ανά δυάδες και σε όλα τα ζευγάρια βλέπουμε την ίδια εικόνα. Το αριστερό χέρι του ενός, δεμένο με το δεξί χέρι του άλλου, με πλαστικές χειροπέδες.

Στα πλάνα δεν φαίνονται αστυνομικοί, ενώ είναι άγνωστο το ποιος τράβηξε το βίντεο... Ανάλογες εικόνες είχαμε δει και στις 22 Μαρτίου στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση που επικαλέστηκε ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι μετανάστες αυτοί δεν ταξίδεψαν με χειροπέδες. Μετανάστες πάντως επέμεναν πως φόραγαν χειροπέδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κρατούμενους και σύμφωνα με τον κανονισμό η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Μυτιλήνη οι μετανάστες δεν φορούσαν χειροπέδες αλλά ήταν υπό την επίβλεψη αστυνομικών οι οποίοι τους φόρεσαν προσωρινά χειροπέδες, όταν το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, έως ότου φτάσουν οι κλούβες της Αστυνομίας.

Μοιράσου το άρθρο!