Κοινωνία

18/04/2014 - 09:31

Βρέθηκαν μετά από 42 χρόνια. Το Μ. Σάββατο η συνάντηση στην Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Ο πατέρας είναι γνωστός στην πιάτσα! Κάθε άνοιξη στην «ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ» αράζει το αγροτικό του, με το οποίο κατεβάζει από θερμοκήπιο του που είναι στη Γέρα, φυντάνια και τα πουλά. Είναι ο Γιάννης Φουντούκος.

Από διήγηση του ίδιου και από γραπτό του γιου του, προκύπτουν τα εξής:
 Ο Γιάννης παντρεύτηκε το 1969 την Σούλα. Ο γάμος δεν πήγε καλά, χώρισαν σύντομα και φαίνεται ότι ο χωρισμός  έγινε όταν η Σούλα είχε συλλάβει.
22 Απριλίου του 1970, η Σούλα( ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ) γεννά στην Αθήνα αγόρι που το «κρύβει» δεν το ανακοινώνει στον  Γιάννη. Το δηλώνει, ως « αγνώστου πατρός» και το κρατά , μαζί με την μητέρα της, στην ΑΘΗΝΑ.
Το 1973, η μάνα, φεύγει στην ΙΤΑΛΙΑ και το παιδί μένει με την γιαγιά στην Αθήνα. Το αγόρι, βαφτίστηκε τελικά στα 7 του χρόνια και πήρε το όνομα : « ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ».

Ο πατέρας μέχρι τότε δεν ξέρει τίποτα.
Σεπτέμβρη του ’73 η μάνα που παντρεύτηκε στο Τορίνο Ιταλό, ονόματι ΑNGELO, επιστρέφει στην Αθήνα, παίρνει τότε τη μητέρα της και το παιδί και φεύγουν όλοι για ΤΟΡΙΝΟ .
Ως επτά ετών, ζούνε στο ΤΟΡΙΝΟ και το 1977, κάνουν ένα ταξείδι στην Ελλάδα, κάνουν διακοπές στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, εκεί βαφτίζεται το αγόρι και μετά ξαναγυρίζουν, παιδί-μάνα γιαγιά στην Ιταλία.
Το παιδί γνωρίζει για πατέρα τον Ιταλό. Ο Κώστας βγάζει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στο ΤΟΡΙΝΟ αλλά το 1982, η μάνα ΑΘΑΝΑΣΙΑ, χωρίζει και φεύγει στην ΑΛΓΕΡΙΑ.
Ο Ιταλός Πατριός, κάνει δεσμό με μια ΓΑΛΛΙΔΑ, την παντρεύεται και φεύγουν,  με τον Κώστα μαζί, στο ΠΑΡΙΣΙ, όπου συνεχίζει ο Κώστας σε Ιταλικό Γυνάσιο.
Πάει πάρα πολύ καλά, αριστεύει και διακρίνεται στον Αθλητισμό. Παίρνει βραβεία στην ποδηλατοδρομία.
Χρειάστηκε ο πατριός να βγάλει  Ιταλικό διαβατήριο στο παιδί και δεν θέλησε να δώσει το όνομά του. Τότε έψαξε το πρώτο διαβατήριο που είχε φέρει η μάνα του από την Ελλάδα και τότε είδε ότι αυτό το διαβατήριο του νηπίου έλεγε ότι ο βιολογικός πατέρας λεγόταν ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ και καταγόταν από τον ΠΑΠΑΔΟ της Γέρας της ΛΕΣΒΟΥ. Ο Ιταλός, πατριός δυσαρεστήθηκε γιατί  η ΑΘΑΝΑΣΙΑ του έκρυψε το διαβατήριο του παιδιού και προσπάθησε να αποδώσει την πατρότητα του παιδιού σε αυτόν.
Ο Κώστας, που έμαθε πια και αυτός ότι ο βιολογικός του πατέρας, ήταν ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΣΒΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ, άρχισε να ψάχνει μέσω ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ τις ρίζες του.
Σε αυτή τη φάση αφού είχε και προγούμενες χύμα πληροφορίες άρχισε να ψάχνει για το παιδί και ο Γιάννης Φουντούκος, με τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και με την εκπομπή « ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ» ή «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ».


Ο Γιάννης μεγάλωσε και πέρασε στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ DITORINOστο τμήμα « FORMATIKA» πληροφορική ενώ οι σχέσεις του με τον Ιταλό Πατριό, είχαν ψυχρανθεί. Συνέχισε όμως τις σπουδές του, εργαζόμενος ο ίδιος. Πράγματι, τελείωσε και αμέσως βρήκε δουλειά, πάντα στο ΤΟΡΙΝΟ όπου και παντρεύτηκε την Ιταλίδα ΕΛΕΟΝΩΡΑ!
Ωστόσο και ο ΓΙΑΝΝΗΣ, πατέρας και ο γιος ΚΩΣΤΑΣ δεν έπαψαν ποτέ να αναζητά ο ένας τον άλλο, μέχρι –όπως λέει ο πατέρας που όπως είπαμε καλλιεργεί φυντάνια- εδώ στη Γέρα, τους έφερε σε επαφή ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Πέρα από τις περιπέτειες που πέρασε ο Κώστας, γεγονός ενδιαφέρον είναι ότι ο Πατέρας Γιάννης και ο γιος Κώστας, δεν βρέθηκαν ποτέ σε διάρκεια 42 χρόνων.
Με ξεχωριστή συγκίνηση μιλά σήμερα ο Βιολογικός πατέρας του Κώστα.


Τον είδαμε στην Λεωφόρο ΕΛΥΤΗ!
 « Μου το έκρυψαν! Δεν ήξερα ότι έχω παιδί! Όταν το έμαθα άρχισα να ψάχνω αλλά δεν είχα στοιχεία για να το βρω! Πού να φανατστώ ότι το πήραν στην Ιταλία και μετά στο Παρίσι! Τελικά πήρα γράμμα του στα Ιταλικά που το έδωσα και το μετάφρασαν κι έχει μέσα όλη την πριπέτειά του. Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος γιατί το ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, έρχεται στη Μυτιλήνη και θα δω τον γιο μου, για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο. Δικαιούμαι νομίζ να κάνω μετά  ένα ΓΛΕΝΤΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ! Είστε… καλεσμένοι!»


Είναι ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ περίπτωση, από αυτές που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Με το καλό να σμίξουν ο πατέρας με τον γιο για να αποδειχτεί ότι ο λαός λέει σωστά ότι «το αίμα φωνάζει» και κανείς δεν μπορεί να καλύψει τη φωνή του!

 

πηγη: εφημεριδα Δημοκράτης Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!