Κοινωνία

24/05/2018 - 05:38

Yποβολή πρότασης στο ΤΕΒΑ προϋπολογ. 2.004.851 ευρώ από το Δήμο Λέσβου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, εκ μέρους του Δήμου Λέσβου – ο οποίος είναι ο Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, υπέβαλε πρόταση για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019 – Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Λέσβου – No_51». στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ««Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ)»

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Πρότασης είναι 2.004.851,20 €.

Ωφελούμενοι του έργου θα είναι οι «δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)».
Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Λέσβου θα διανείμει  στους δικαιούχους τρόφιμα και άλλα είδη βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαριότητας, ατομικής υγιεινής, κτλ).
Επίσης, θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις οι οποίες στόχο έχουν να συμβάλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων (π.χ. Ενισχυτική Διδασκαλία Μαθητών Λυκείου, Εισαγωγή στη Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας των Ατόμων Μέσης & Τρίτης Ηλικίας, Παροχή Υπηρεσιών Ιατρού (ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας), κτλ). 
Η κα Αναστασία Αντωνέλλη, αρμόδια Αντιδήμαρχος, δήλωσε σχετικά:
«Το προταθέν έργο θα λειτουργήσει συμπληρωματικό σε αυτό που ήδη υλοποιούμε ως Δήμος Λέσβου & το οποίο φέρει τον Τίτλο: ««Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων & Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες & Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016» - Κ. Σ. ΛΕΣΒΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1.210.486,82 € του Επιχειρησιακού Προγράμματος ««Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ)» .
Οι συνεχιζόμενες ενέργειες μας που αφορούν την απόλυτη αξιοποίηση κάθε Ευρωπαϊκού Προγράμματος,  έχουν στόχο την ανακούφιση και βοήθεια των ανθρώπων του τόπου μας που πλήττονται από την φτώχια, για τους οποίους- ως έχουμε καθήκον- δεν αφήνουμε καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη. Ένας στόχος που για να έχει συνέχεια η πραγμάτωση του,  πέρα από την κατάθεση προτάσεων, μελετών, προϋπολογισμών, τεχνικών δελτίων κ.λ.π. εκ μέρους μας - που ως γνωστόν άριστα πράττουμε,  χρειάζεται και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου -ειδικά σε ότι αφορά την ομαλή ροή χρηματοδότησης-,  να κατανοήσουν ότι τα ανωτέρω προγράμματα είναι αγώνισμα σκυταλοδρομίας. Και ως γνωστόν στην σκυταλοδρομία πρέπει όλοι να τρέξουμε  σωστά και εγκαίρως για να κερδίσει η ομάδα. Πολύ περισσότερο όταν από το αποτέλεσμα της ομάδας εξαρτάται η επιβίωση ανθρώπων. Υπενθυμίζω λοιπόν ότι  η υπηρέτηση αυτού του σκοπού  και των υποχρεώσεων που από αυτός συνεπάγεται είναι καθήκον όλων μας».

Μοιράσου το άρθρο!