Κόσμος

20/04/2014 - 10:27

54 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν.Κορέα-Αγνοούνται 248 άτομα

style="text-align: justify;"> 
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη θάλασσα της Νοτίου Κορέας με τους δύτες να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο εσωτερικό του πλοίου για την ανεύρεση σορών των επιβατών. 
 
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 248 άτομα αγνοούνται, ενώ 174 επιβάτες σώθηκαν. Οι Αρχές στη χώρα είναι τώρα αντιμέτωπες και με την οργή των συγγενών των θυμάτων.
 
Ο πλοίαρχος του σκάφους, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν βρισκόταν στο πηδάλιο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, συνελήφθη.
 
Εξοργισμένοι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοούμενων συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο.
 
«Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.
 
Το ναυάγιο πιστεύεται πως όταν ανασυρθούν οι σοροί όλων των θυμάτων θα αποδειχθεί το πιο πολύνεκρο των τελευταίων 21 ετών στη Νότια Κορέα.
 
Εκατοντάδες απελπισμένοι συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί σε ένα λύκειο στην πόλη Τζιντό, περιμένοντας επί τέσσερις ημέρες και νύχτες νέα για τους οικείους τους.
 
Ο 52χρονος υποδιευθυντής του λυκείου Ντανουόν της Ανσάν -περίπου 340 μαθητές και εκπαιδευτικοί του οποίου επέβαιναν στο πλοίο, καθώς πήγαιναν σε μια εκδρομή στο θέρετρο Τζετζού-, που επέζησε από το ναυάγιο, κρεμάστηκε. 
 
Η σορός του βρέθηκε έξω από το σχολείο την Μ.Παρασκευή.
 
 
πηγή: tovima.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!