Βιβλίο

21/12/2016 - 17:41

Για το «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2017» του Παναγιώτη Σκορδά

Την Παρασκευή,16 Δεκεμβρίου 2016, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του παραδοσιακού καφενείου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λεσβιακού Ημερολογίου 2017 του Παναγιώτη Σκορδά.

Αρχικά, ο επίτιμος σχολικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, μίλησε για την αξία του Ημερολογίου, και στη συνέχεια ο υπεύθυνος των εκδόσεων ‘μύθος’     αναφέρθηκε στην έκδοση του Ημερολογίου, η οποία έκδοση είναι πραγματικά αξιοπρεπής.

Τον κύριο λόγο είχε ο καθηγητής, Παναγιώτης Σκορδάς, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της έκδοσης και τους πολυάριθμους συνεργάτες, ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο του Ημερολογίου και ως προς τις 15 ενότητές του.

Και οι 15 ενότητες του ημερολογίου καλύπτονται από εργασίες πρωτότυπες και αδημοσίευτες, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής. Τούτο και μόνο περιποιεί αξία στο Ημερολόγιο, αφού τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και ενδιαφέρον έχουν και την πνευματική εξέλιξη προωθούν.

Με απλό λόγο ο κ. Σκορδάς παρουσίασε διεξοδικά το περιεχόμενο των 15 ενοτήτων ικανοποιώντας έτσι την περιέργεια και την  ανάγκη των ακροατών να πληροφορηθούν το περιεχόμενο του νέου πνευματικού αποκτήματος του νησιού.

Στην αναφορά του ομιλητή στην ιστορία των Ημερολογίων της Λέσβου τονίστηκε με ευκρίνεια η αξία της έκδοσης τέτοιων εντύπων τα οποία έντυπα καταγράφουν την πνευματική παραγωγή και την ιστορία του τόπου μέσα από ανέκδοτα κείμενα λογοτεχνικού, αρχαιολογικού, καλλιτεχνικού, λαογραφικού περιεχομένου.

Παράλληλα, δίνεται «βήμα» στους επίδοξους συγγραφείς όχι μόνο να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους ικανότητα, αλλά και να καταθέσουν εγγράφως τις πνευματικές και κάθε είδους δεξιότητές  τους σε ένα έντυπο διαρκούς έκδοσης και συγκερασμένης σοφίας.

Τελειώνοντας την παρουσία του Ημερολογίου ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε στην επιτυχή έκδοση της προηγούμενης χρονιάς κατά την οποία πουλήθηκαν άνω των 800 εντύπων!

Συγχαίρουμε τον κ. Σκορδά όχι μόνο για τη συνέχιση της έκδοσης του Λεσβιακού Ημερολογίου, αλλά και για την ευθύνη με την οποία προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ένα τέτοιο πνευματικό έργο.

Ηλίας Β. Παπαγεωργίου, Δρ Φ.

Μοιράσου το άρθρο!