Λήμνος

08/10/2013 - 14:19

101η Επέτειο Απελευθέρωσης της Λήμνου

yle="text-align: justify;">Στην Λήμνο βρίσκεται από χθες Δευτέρα ο Βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Μύρινα για την 101η Επέτειο Απελευθέρωσης της Λήμνου από τον Τουρκικό ζυγό.
Ο κ. Σηφουνάκης παρευρέθη σήμερα Τρίτη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.





Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, την παρακάτω επιστολή.

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Δήμαρχο Λημνίων, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή
                                     ΜΥΡΙΝΑ - ΛΗΜΝΟΣ

Αγαπητέ Φίλε Δήμαρχε,

Για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την απελευθέρωση της «Ανεμόεσσας» γαλήνιας Λήμνου μας, από τον Τουρκικό ζυγό, στέλνω σ’ εσένα, στο Δημοτικό σας Συμβούλιο και σ’ όλους τους συμπατριώτες μας Αιγαιοπελαγίτες του όμορφου νησιού σας, τους θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου. Σας συγχαίρω δε ακόμη μια φορά για τους ιστορικούς συνεχιζόμενους αγώνες σας για την επίλυση των γνωστών στρατηγικής σημασίας προβλημάτων που σας καταταλαιπωρούν και συνετάχθην, βεβαίως, έκτοτε μαζί σας.
Και ελπίζω το τυφλό και κωφό κράτος των Αθηνών, επιτέλους να αποδώσει δικαιοσύνη συνειδητοποιώντας ότι η Λήμνος δεν είναι τυχαίο νησί στο Αιγαίο και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά σας.
Χρόνια Πολλά! Και πάνω απ’ όλα, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!      
Με τιμή,  
Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!