Λήμνος

01/06/2017 - 06:07

Ακόμη μια σύσκεψη για τα αγριοκούνελα

Συνάντηση εργασίας για το θέμα της διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στο νησί της Λήμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, του Βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργου Πάλλη, του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη, στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών.

 

Στη συνάντηση αναλύθηκε το ιστορικό του προβλήματος, έγινε αναφορά στην επιστημονική τεκμηρίωση από σχετικές ερευνητικές εργασίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ενώ επιδόθηκε στα στελέχη της κυβέρνησης ολοκληρωμένη πρόταση για παρεμβάσεις που αφορούν στη διαχείριση του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο.

 

Η Περιφερειάρχης, λόγω του οξυμένου προβλήματος και επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισής του, πρότεινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατά το πρότυπο της προγραμματικής σύμβασης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου για τη διαχείριση του οξυμένου προβλήματος των ακρίδων στον  Άγιο Ευστράτιο.

 

Αρχικά, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του ΕΛΓΑ, για να καταλήξει άμεσα σε συγκεκριμένο διαχειριστικό σχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο!