Λήμνος

19/11/2015 - 07:24

Εγκληματική οργάνωση Λήμνου: Ένοχοι αλλά ελεύθεροι οι αστυνομικοί - Οι ποινές αναλυτικά

Ανακοινώθηκαν χθες μετά από τρεις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, οι ποινές για τους 15 κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο διακινώντας ναρκωτικές ουσίες.



Αρχικά γνωστοποιήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τον Άγιο Ευστράτιο καθώς και 4 γυναίκες που επίσης κατηγορούνταν, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν για το μεγαλύτερο αριθμό κατηγορουμένων, αφού τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, όπως η προσπάθεια αποτοξίνωσης, αφού θεωρήθηκε πως πρόκειται για χρόνιους χρήστες, καθώς και κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Βέβαια, οι κατηγορίες φαίνεται πως «έκαψαν» 5 άτομα, ενώ η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Έτσι στον αρχηγό της οργάνωσης το δικαστήριο επέβαλε 17 χρόνια φυλάκισης ενώ σε ένα ακόμη μέλος 14 χρόνια. Επίσης σε ένα από τα μέλη επεβλήθη ποινή 7,5 ετών αλλά αφήνεται ελεύθερος έως ότου εκδικαστεί η έφεση.

Ελεύθεροι επίσης αφήνονται οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα Μύρινας, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή 4,5 και 3 χρόνια φυλάκισης, με ανασταλτικό χαρακτήρα όμως, με μόνη υποχρέωση να περνούν από το αστυνομικό τμήμα της Μύρινας μια φορά το μήνα.

Σε όλους τους υπόλοιπους επεβλήθησαν ποινές φυλάκισης κάτω των 6 μηνών, εξαγοράσιμες

πηγη:  www.limnosfm100.gr/ Παναγιώτης Σκαπέτης

 

 

Διαβάστε το αναλυτικό δημοσίευμα του Lesvosnews.net για την υπόθεση:   24/11/2014 αρχείο Lesvosnews.net:
 

Η εγκληματική οργάνωση της Λήμνου - Εμπλέκονται 36 άτομα, 9 συλλήψεις, 2 αστυνομικοί - Διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών
 

Μοιράσου το άρθρο!