Λήμνος

09/02/2024 - 08:23

Έναρξη του έργου αναδασμού της Ατσικής μετά από 50 χρόνια

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Λήμνου γίνεται πραγματικότητα ύστερα από προσδοκίες 50 ετών. Αφορά τον αναδασμό της περιοχής Ατσικής εκτάσεως 16.400 στρεμμάτων.

Το σχετικό αίτημα των κατοίκων, ο Βουλευτής του νομού μας κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, το έτος 2017 μετέφερε στον Πρωθυπουργό, τότε Πρόεδρο του κόμματος μας  Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στη Λήμνο δεσμεύτηκε  για την υλοποίηση του έργου.

Η δαπάνη της μελέτης και της υλοποίησης του έργου γίνεται με χρήματα του Δημοσίου και φορέας υλοποίησης, είναι, κατά τις κείμενες διατάξεις,       η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης κ.Μουτζούρης προκήρυξε τον διαγωνισμό για την μελέτη και ήδη η ανάδοχος εταιρεία εγκαταστάθηκε και άρχισε τις εργασίες της.

Προχθές, 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ατσική Λήμνου, παρουσία πλήθος κατοίκων-αγροτών της περιοχής, όπου οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας τους ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ.Αναστασία Αντωνέλλη, ο Έπαρχος κ.Απόστολος Κουτσογιάννης, ο πρώην Έπαρχος και νυν Αντιπεριφερειάρχης κ.Άγγελος Βλάτας, η Δήμαρχος κ.Ελεονόρα Γεώργα, ο Πρόεδρος της κοινότητας Ατσικής,η Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας και άλλοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής.

Ο κ.Αθανασίου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρου του νησιού και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκριση του.   

 

Η κ.Αντωνέλλη τόνισε ότι το έργο είναι αναπτυξιακό και ότι η Περιφέρεια στάθηκε και θα σταθεί μέχρι την ολοκλήρωση του αλληλέγγυα στην όλη προσπάθεια.

Ο κ.Βλάτας αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης προσπάθειας και ο κ.Κουτσογιάννης τόνισε την οικονομική προοπτική του έργου.

Η Δήμαρχος κ.Γεώργα, τόνισε ότι η Δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε κάθε αίτημα που θα ανακύψει και η ίδια και οι συνεργάτες της θα συνδράμουν στο έργο της αναδόχου εταιρείας.   

Τέλος ,οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας απάντησαν σε ερωτήσεις παρισταμένων και έλυσαν απορίες τους.    

Μοιράσου το άρθρο!