Λήμνος

02/10/2013 - 13:55

Επιστολές Δημάρχου Λήμνου στον Υφυπουργό Παιδείας

yle="margin-left:-21.3pt;">ΠΡΟΠΡΟΣ: κ. Κώστα Γκιουλέκα

   Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Επαναλειτουργία γραφείων Α/μιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο.

            Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει σταματήσει η λειτουργία των Γραφείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο, γεγονός που προκάλεσε εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις και προβλήματα στην λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και δημιουργεί ένα επιπλέον παράγοντα υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ακριτικό μας νησί.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά κυρίως οι μαθητές υφίστανται τις επιπτώσεις επιλογών της διοίκησης που μόνο προβλήματα δημιουργούν χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό ή άλλο όφελος.

Επειδή το νησί μας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από μια σειρά οριζόντιων μέτρων η άκριτη εφαρμογή των οποίων στο νησιωτικό χώρο αντιβαίνει τόσο στις συνταγματικές πρόνοιες όσο και στη διακηρυγμένη ισονομία των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή ήδη τα μέτρα για την κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., το ΚΕΠΑ, η συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Νοσοκομείο Λέσβου επανεξετάζονται και αναθεωρούνται καθώς αναγνωρίζεται ότι είναι άδικα αλλά και ατελέσφορα.

Επειδή η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις καθιστά απαγορευτική κάθε δυνατότητα διοίκησης από απόσταση.

Επειδή η Λήμνος είναι το όγδοο νησί στην Ελλάδα με 17.000 μόνιμους κατοίκους που θέλουν να μείνουν και να παλέψουν σ΄ αυτή την ευαίσθητη εθνικά γωνιά της χώρας μας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε κάθε δυνατότητα ώστε να ανασυσταθούν με οποιαδήποτε μορφή οι υπηρεσίες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας.  


 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία ΙΕΚ Λήμνου.

 

            Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

 

Για μία ακόμη χρονιά το εκπαιδευτικό έτος ξεκινά με κλειστό το ΙΕΚ της Λήμνου καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες, δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί και δεν γνωρίζουμε, με ποιό τρόπο θα συνεχιστεί, έστω το υφιστάμενο πρόγραμμα με ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης».

Ασφαλώς κατανοείτε ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενώ το ενδεχόμενο μη λειτουργίας του παραρτήματος ΙΕΚ Λήμνου θα είναι ένα ακόμη δείγμα εγκατάλειψης του νησιού μας από την επίσημη πολιτεία.

Ο Δήμος Λήμνου προτίθεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο όπως άλλωστε έπραξε και την περσινή χρονιά στη λειτουργία του ΙΕΚ.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στην κατεύθυνση αυτή και την ενημέρωση των σπουδαστών και των γονέων για το αν και πότε θα λειτουργήσει το ΙΕΚ Λήμνου. 

 

                                                                          Με εκτίμηση

                                                                            Ο Δήμαρχος Λήμνου

 

                                                                          Αντώνης Χατζηδιαμαντής 

Μοιράσου το άρθρο!