Λήμνος

30/10/2013 - 17:44

Mυστήριο με θάνατο βρέφους στην Λήμνο

Ένα ακόμη μυστήριο που σχετίζεται με τον θάνατο ενός βρέφους στην Λήμνο από Αλβανούς γονείς έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
 

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από το συμβάν,  δεν έχει δοθεί ούτε πόρισμα της νεκροψίας ούτε έχει γίνει ΕΔΕ. Στην δε ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται το εξής: «Απροσδιόριστος θάνατος ένα αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων».
 
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Press time, μετά το τραγικό συμβάν, όπως καταγγέλει ο δικηγόρος των γονέων κ. Κώστας Ζάγκας  ο παιδίατρος δεν έδωσε καμία εξήγηση και προέτρεψε τους γονείς να επιστρέψουν στην Αλβανία. Το βρέφος παρέμεινε άταφο και κανένας από τους αρμόδιους του νοσοκομείου δεν έκανε οτιδήποτε.
 
Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Γενικού νοσοκομείου Λήμνου κυρία Κατίνα Τσούνη Αλεξιάδη, τονίζει ότι το νοσοκομείο έπραξε τα δέοντα. Ενημέρωσε δηλαδή τις εισαγγελικές αρχές για να γίνει νεκροτομή, ενώ όσον αφορά τις καθυστερήσεις  των εγγράφων, ήταν σε λογικά πλαίσια λόγω της διαδικασίας που χρειάζεται. Όχι το πόρισμα ακόμη δεν μας το έχουν στείλει, υπογραμμίζει, προσθέτοντας, ότι το βρέφος δεν είχε κλείσει 24ωρο μέσα στο νοσοκομείο, ο παιδίταρος δεν μπορούσε να βγάλει διάγνωση για ποιο λόγο πέθανε το παιδί και ζητήσαμε νεκροτομή. Δεν υπάρχει το πόρισμα, συνεχίζει, και σε αυτό, ίσως μπορεί να φταίει ότι δεν υπάρχουν άτομα στο νησί που να πραγματοποιούν νεκροτομή.
 
Η νεκροτομή  γίνεται στην Μυτιλήνη, συνεχίζει η κυρία Τσούνη, διότι δεν υπάρχουν στο νησί ιατροδικαστές γιατί συνήθως αυτοί είναι επικουρικοί από το υπουργείο Εσωτερικών όχι από το υπουργείο Υγείας και συμβαίνουν καθυστερήσεις.
 
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις των εγγράφων, η κυρία Τσούνη, θεωρεί ότι μία καθυστέρηση είναι λογική, καθώς τα έγγραφα που μας ζητούσσν οι γονείς, έπρεπε να έχουν νομική κάλυψη της ανώτερης αρχής που είναι η ΔΥΠΕ και του δικηγόρου.
 

Μοιράσου το άρθρο!