Λήμνος

24/06/2015 - 18:15

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την Πολιόχνη στη Μύρινα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2015, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών) διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στις 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00 στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου.

 

Στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας και διαδραστικής επικοινωνίας, ο “Μικρός Πρίγκιπας” θα μας υπενθυμίσει θεμελιώδεις αξίες, όπως η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα. Έννοιες που συνδέονται άμεσα  με την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βγαίνει από τις σελίδες του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ με κεντρική ιδέα την αγάπη του Πρίγκιπα για το Τριαντάφυλλό του, που όμως είναι τόσο δύσκολο και αντιφατικό… Δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί και αποφασίζει να αποδράσει! Το ταξίδι θα τον ωριμάσει και θα πει στον αεροπόρο:  ''τα λουλούδια δεν πρέπει να τα ακούς... μόνο να τα βλέπεις και να τα μυρίζεις'' και λίγο αργότερα θα αναφωνήσει (με πλήρη συνείδηση) ''είμαι υπεύθυνος για το Τριαντάφυλλό μου''. Εμείς παρακολουθούμε αυτή την πορεία της αυτογνωσίας, αυτοεκτίμησης και ενηλικίωσης. Κάθε σταθμός του είναι και μια γνώση για τη ζωή και για τον κόσμο των μεγάλων. Μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ένας γοητευτικός και παραμυθένιος κόσμος σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες.

Όπως το θέτει και ο γνωστός λογοτέχνης Στρατής Τσίρκας:

«Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα σύμβολο, ένα φωτεινό σημείο, ένα αστέρι συναντίληψης κι επικοινωνίας όλων εκείνων που παρά τους δύσκολους καιρούς παραμένουν πιστοί στις αξίες του ανθρώπου, στο απαραβίαστο του εσωτερικού του κόσμου, στο δικαίωμά του να δώσει ένα νόημα στη ζωή, και για την ευτυχία του.»

Η παράσταση απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια και σε παιδιά από 4 χρονών και άνω, με ελεύθερη είσοδο.

Μοιράσου το άρθρο!