Λήμνος

22/05/2015 - 17:09

Οριστικά έκπτωτη η NEL στη γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος

Την κήρυξη έκπτωτης της ναυτικής εταιρίας «ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ»  (συμφερόντων NEL Lines) για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος, ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο.

Η Περιφερειάρχης και μέλος του Σ.Α.Σ. εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, επισημαίνοντας ότι μόνο η τακτική και σταθερή  συγκοινωνία μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στα δύο νησιά.

«Για τα συγκεκριμένα νησιά το αυτονόητο εδώ και 33 μέρες έχει γίνει ζητούμενο», είπε η κα Καλογήρου και κάλεσε τα μέλη του Σ.Α.Σ. να γνωμοδοτήσουν ομόφωνα υπέρ της έκπτωσης της σύμβασης αυτής, ώστε να μπορέσει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα δρομολόγησης άλλου πλοίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά επιβάλλουν. «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα και ελπίζω αυτό να το αντιληφθεί και ο αρμόδιος Υπουργός», συμπλήρωσε η Περιφερειάρχης.

 

«Η σημερινή μας γνωμοδοτική απόφαση αποτελεί απόφαση δικαίωσης των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί», είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση έκπτωσης της ναυτικής εταιρίας «ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ» για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος.

 

Στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου στη Νάξο,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος μετέβη στη Νάξο, καθώς στα θέματα ημερήσιας διάταξης του σημερινού Σ.Α.Σ. συμπεριλαμβανόταν η διατύπωση γνώμης σχετικά με το ερώτημα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για ενδεχόμενη κήρυξη της εταιρείας ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έκπτωτης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και την επιβολή κυρώσεων.

Κατά την τοποθέτησή τους στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των φορέων της Λήμνου ζήτησαν για άλλη μία φορά να κηρυχθεί έκπτωτη η εν λόγω εταιρεία από το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήτοι να υπάρξει θετική γνωμοδότηση ως προς το ερώτημα που έθεσε το υπουργείο στο Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!