Λήμνος

20/07/2014 - 16:48

Θαλάσσια ρύπανση στη Μύρινα από ανατροπή γερανού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μύρινας ότι κατά τη διάρκεια εργασιών ανετράπη αυτοκινούμενος γερανός επί της φορτηγίδας “ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ” Ν.Π. 25 εντός του λιμένα Μύρινας .
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που διαπίστωσαν ότι ο βραχίονας ανύψωσης ήταν βυθισμένος εντός της θάλασσας και το υπόλοιπο μέρος του γερανού παρέμενε κρεμασμένο στην αριστερή πλευρά της φορτηγίδας. Ο 55χειριστής του ανωτέρω μηχανήματος, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.
Από την ανατροπή προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από το πετρέλαιο κίνησης σε έκταση πενήντα (50) περίπου τετραγωνικά μέτρα, ενώ με μέριμνα της υπαίτιας εταιρείας αναλήφθηκαν άμεσα ενέργειες απορρύπανσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους της φορτηγίδας “ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ” μέχρι να επιθεωρηθεί από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή ανέλκυση – απομάκρυνση του αυτοκινούμενου γερανού, ενώ κινήθηκαν και οι διαδικασίες επιβολής διοικητικού προστίμου στους υπαίτιους

Μοιράσου το άρθρο!