Λήμνος

14/11/2013 - 11:50

Ξεκινάει το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στη Λήμνο

yle="text-align: justify;">Ο Δήμος Λήμνου συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών της Λήμνου, διατηρώντας το νησί μας καθαρό, παρά την έλλειψη προσωπικού και τις συνεχείς μειώσεις των κρατικών χρηματοδοτήσεων.
Το 2012 αξιοποιώντας  το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Δήμος Λήμνου ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας το οποίο στηρίχθηκε στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των κατοίκων και ιδίως των νέων και των επαγγελματιών του νησιού.
Η ανταπόκριση των Λημνιών σε αυτή την πρωτοβουλία, οδήγησε στην απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Λήμνου.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 παρελήφθησαν 250 κάδοι ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλο το νησί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ενώ την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Ευστράτιος Κουκούμης θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου και θα υπογραφεί η σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, για την παραλαβή του ειδικού αυτοκινήτου.
Οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων θα ενημερωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό, για τη διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (χώρος απόθεσης, ημέρες συλλογής). Παράλληλα θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και ειδικοί σάκοι συλλογής και θα οργανωθούν συναντήσεις ενημέρωσης σε σχολεία και σε χώρους συλλογικών δραστηριοτήτων.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι  όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες θα στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δήμος Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!