Λήμνος

10/09/2013 - 17:04

Υποβολή Αιτήσεων για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Λήμνου

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου κάνει γνωστή στους κατοίκους του Δήμου Λήμνου την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με έδρα τα Καμίνια της Λήμνου, κατόπιν της έγκρισης της αίτησης – προσφοράς του από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. ως δικαιούχος των Πράξεων: «Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας», οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
 
Το Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου  θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε 15 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ). Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην νοσηλεία, ανάπαυση, αναψυχή και στη σίτισή των άμεσα ωφελουμένων.
 
Οι ωφελούμενοι διαχωρίζονται σε άμεσα και έμμεσα ωφελούμενους. 
Άμεσα ωφελούμενοι είναι οι ηλικιωμένοι και έμμεσα ωφελούμενοι είναι τα άτομα τα οποία έχουν επιφορτιστεί με τη φροντίδα των άμεσα ωφελουμένων τα οποία θα ανακουφιστούν από το βάρος της φροντίδας αυτής, με την παραμονή των άμεσα ωφελούμενων στα Κέντρα αυτά, και έτσι θα διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.
 
Τα Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Λήμνου στοχεύουν:
• Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών (άμεσα ωφελούμενα άτομα).
• Στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων στην εργασία μέσω της υποστήριξής τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα (άμεσα ωφελούμενα άτομα). 
• Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα έως στις 16-09-2013 και ώρα  14:00.
 
Για πληροφορίες, έντυπο αίτησης, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρακαλώ επικοινωνήστε με το  2254350021, στο γραφείο του Ο.Κ.Π.Α. Δήμου Λήμνου καθώς και στα Κ.Ε.Π. Κοντοπουλίου (2254041078), Κ.Ε.Π. Ατσικής (2254350615), Κ.Ε.Π. Κοντιά (2254350516) και στο πρώην Δημοτικό κατάστημα Μούδρου (2254350701).
 
 

Μοιράσου το άρθρο!