Μedia

30/04/2014 - 23:48

Απάντηση Best Fm Μυτιλήνης στον Κώστα Αρβανίτη

yle="text-align: justify;">Αρχική δημοσίευση:

«Μου ζήτησαν από τα ραδιοφωνικό σταθμό Best Fm Μυτιλήνης  500 ευρώ για δύο εκπομπές»
Αυτή την δημόσια καταγγελία έκανε φανερά ενοχλημένος ο Κώστας Αρβανίτης  Δ/ντης  του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» του Σπύρου Τζόκα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία του Μανώλη Γλέζο.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες να μεταδοθούν δύο εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» από τη Μυτιλήνη. Οι εκπομπές αυτές θα φιλοξενούσαν και συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που την Παρασκευή  θα είναι στη Μυτιλήνη. Βρήκε απέναντι ένα δυνατό μέτωπο άρνησης από ραδιόφωνα της πόλης και κατέληξε σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του Best Fm Μυτιλήνης. Σήμερα ο ιδιοκτήτης του Best Fm ζήτησε 500 ευρώ από τον Κώστα Αρβανίτη. Ο δημοσιογράφος οργισμένος τόνισε ότι αυτό το αντιμετωπίζει πρώτη και ότι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουν γίνει συμπαραγωγές με τοπικούς σταθμούς χωρίς να υπάρχει ζήτημα αμοιβής. Μάλιστα ο Κώστας Αρβανίτης σε συζήτηση τόνισε ότι στα 27 χρόνια της ραδιοφωνικής τους καριέρας πρώτη φορά συναντά τέτοιο κλίμα σε τοπικά ΜΜΕ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Αιγαίου οι δύο εκπομπές θα βγουν ζωντανά από το στούντιο της ΕΡΑ Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Σήμερα έγινε η πρώτη δοκιμαστική δικτύωση.


 

up date Απάντηση από τον Best Fm Μυτιλήνης

Με βάση την υπ. αριθμ. 4/2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗ0ΙΜΕ-5Ν7) Οδηγία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 283/23-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙ07ΙΜΕ-6ΧΗ) διευκρίνιση του Προέδρου του ΕΣΡ, για τους μη ενημερωτικούς (μουσικούς) ραδιοφωνικούς σταθμούς (όπως ο Best Fm Μυτιλήνης), απαγορεύεται η μετάδοση δημοσιογραφικών εκπομπών με συνεντεύξεις από αυτούς, αλλά επιτρέπεται μόνο η προβολή διαφημιστικών σποτ των υποψηφίων και των συνδυασμών τους για τις επερχόμενες εκλογές.

Μάλιστα με βάση την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, (άρθρο 12 του N. 2328/1995, όπως τροποπιήθηκε με το άρθρο 33 του N. 2429/1996): «Απαγορεύεται η καταχώριση ή η μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων ή η ανάληψη χορηγίας εκπομπής ή η διάθεση χώρου σε έντυπο ή ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού χρόνου για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων, χωρίς την έκδοση τιμολογίου, που εκδίδεται κατά τον Κ.Β.Σ. και επί του οποίου αναγράφεται και το ποσό του αγγελιοσήμου που αναλογεί.»

Εν προκειμένω, ζητήθηκε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, διαφημιστικός χρόνος, ο οποίος με βάση το θεωρημένο από Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης τιμολοκατάλογο του σταθμού μας, αντιστοιχεί σε 500€. Αυτό το χρηματικό ποσό δεν άρεσε στους υποψηφίους του συγκεκριμένου χώρου οι οποίοι μάλλον θα ήθελαν να προβληθούν με δωρεάν διαφήμιση, πράγμα το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο τη νομιμότητα του σταθμού μας. Αντί να σεβαστούν τη νομοθεσία, αντιθέτως εμφανίζουν σε διάφορες ιστοσελίδες ανακρίβειες και ψεύδη.

Ο Best Fm Μυτιλήνης λειτουργεί τόσα χρόνια τηρώντας ευλαβικά τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και αποχρωματισμένος από κάθε πολιτική παράταξη, σεβόμενος πάνω από όλα τους πελάτες και τους ακροατές του.

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος,

Ο ιδιοκτήτης Κοσμάς Βαρελτζής

Απάντηση Lesvosnews.net

To Lesvosnews.net δημοσίευσε τη δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη που έγινε σε ανοιχτή εκδήλωση. Μάλιστα ο κος Αρβανίτης έχει επαναλάβει τη συγκεκριμένη καταγγελία και από άλλα ΜΜΕ.  Σχετικά με την απάντηση του κ. Βαρελτζή επισημαίνουμε τα ακόλουθα: συνεντεύξεις με πολιτικά πρόσωπα μεταδίδουν και άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης μας που έχουν μουσικό χαρακτήρα. Επίσης στην καταγγελία του κ. Αρβανίτη γίνεται λόγος όχι για διαφημιστικά μηνύματα αλλά για παραγωγή ραδιοφωνικού προγράμματος σε δικτύωση με αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το Lesvosnews.net παραμένει ανοιχτό να φιλοξενήσει κάθε άλλη άποψη.

Ευχαριστούμε τον κ. Βαρελτζή για την απάντησή του.

Μοιράσου το άρθρο!