Μedia

12/03/2011 - 08:49

Από το Νοέμβριο στη Μυτιλήνη οι 2 ψηφιακοί πάροχοι τηλεόρασης

Σχεδόν πλήρη κάλυψη της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης έως το τέλος του 2011 προβλέπουν οι δύο πάροχοι δικτύου, η Digea, που μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, και η ΕΡΤ.

Οι δύο πάροχοι κατέθεσαν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα των επόμενων ψηφιακών στάσεων στην επιτροπή συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης στο Υπουργείο Μεταφορών. Μόλις πρόσφατα η Digea εξέπεμψε ψηφιακά στη Ρόδο, φέρνοντας με την κίνηση αυτή την πλήρη ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στο νησί, αφού εκτός από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, εκπέμπουν πλέον ψηφιακά και τα τοπικά.
Η επόμενη ψηφιακή μετάβαση για την Digea είναι η πόλη της Λάρισας, τον Μάιο· ακολουθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του παρόχου, τον Ιούνιο η Πάτρα, τον Σεπτέμβριο η Στερεά Ελλάδα και τον Οκτώβριο τα Χανιά , Ηράκλειο και η Μυτιλήνη. Το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης της ΕΡΤ περιλαμβάνει πολύ περισσότερες περιοχές ενώ σε αρκετά σημεία εκπομπής υπάρχει κοινή εκπομπή με την Digea. Η ΕΡΤ προβλέπει τον Μάιο να εκπέμψει ψηφιακά στη Λάρισα, τον Ιούνιο στην Πάτρα, τον Ιούλιο στον Κορινθιακό κόλπο και τον Αύγουστο στη Ρόδο. Ακολουθούν η Αιτωλοακαρνανία τον Σεπτέμβριο, Ηράκλειο, Χανιά, Ιωάννινα και Φλώρινα τον Οκτώβριο, η Μυτιλήνη τον Νοέμβριο και Ναύπλιο - Τρίπολη τον Νοέμβριο. Το δικό της πρόγραμμα έδωσε και η επίγεια συνδρομητική τηλεόραση της Nova, το οποίο προβλέπει ψηφιακή εκπομπή των NovaCinema και NovaSports στην Αττική το Μάιο και Ιούνιο και στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο. πηγη: Ισοτιμία

Μοιράσου το άρθρο!