Μedia

22/06/2016 - 07:42

Αρχική συμφωνία “παλαιών” και “νέων” στο MEGA

 

Όχι ένα, άλλα δύο Μνημόνια θα υπογράψει το νέο μετοχικό σχήμα του Mega, στην περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα αποκτήσει και νέους ιδιοκτήτες. Οι τράπεζες δείχνουν ανοχή και υπομονή στην περίπτωση του Mega, αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα των περίπου εννιά μηνών που παραμένει απλήρωτη η δόση του δανείου, πλην όμως, για να καλυφθούν και οι ίδιες, δέσμευσαν μετά την αποτυχημένη αύξηση του Ιανουαρίου τους λογαριασμούς της Τηλέτυπος. Συμφώνησαν, όμως, με την υπογραφή των δύο MOU μεταξύ των μετόχων και των επενδυτών και του νέου σχήματος με τις τράπεζες, ότι η εταιρεία θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στους λογαριασμούς της.


Από την πρώτη ομάδα των μετόχων θα παραμείνουν, συμμετέχοντας στην αύξηση, ο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα, η πλευρά Βαρδινογιάννη, ενώ ο ΔΟΛ θα μειώσει τη συμμετοχή του, καθώς -όπως όλα δείχνουν- δεν θα λάβει μέρος. Με υψηλό ποσοστό θα μπει στο σχήμα ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ενώ μερίδιο στον σταθμό θα λάβει και ο Δημήτρης Μάρης. Το ποσό που συμφωνήθηκε να μπει στο κανάλι ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ και αναζητούνται άλλα 5,7 εκατ. ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης. Θεωρείται πιθανόν να βρεθούν κι άλλοι μέτοχοι, αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, με τα κεφάλαια που θα μπουν στην Τηλέτυπος και με τις περικοπές που θα γίνουν ο σταθμός θα μπορέσει να επανέλθει. Στους λογαριασμούς της εταιρείας υπάρχουν 10,5 εκατ. ευρώ από τα έσοδα των διαφημίσεων, ωστόσο οι τράπεζες θα κρατήσουν μέρος τους (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) για τις δόσεις των δανείων τους και τα υπόλοιπα χρήματα θα μείνουν στην εταιρεία.


Αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να αποτυπωθούν στη συμφωνία των μετόχων και των επενδυτών και θα είναι δεσμευτικά και μεταξύ της εταιρείας και των τραπεζών. Με τα δύο MOU, η Τηλέτυπος θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας πριν, ως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αποκτήσει και τραπεζική ενημερότητα. Οι μέτοχοι θέλουν πάση θυσία να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, διαφορετικά η προσφυγή τους στο ΣτΕ δεν θα έχει έννομο συμφέρον.

 

typologies.gr

Μοιράσου το άρθρο!