Μedia

10/08/2017 - 21:06

Διαχρονική απόλαυση....«Vintage Lesvos» κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος

H

λέξη vintage, από το λατινικό “vinum demere” που σημαίνει “αποσπώ κρασί”  χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει την σοδειά μιας καλής χρονιάς, το καλό παλαιωμένο κρασί.Σήμερα ο όρος απέκτησε κι άλλες σημασίες.Vintage είναι το παλιό το συλλεκτικό, το μεταχειρισμένο που έχει όμως αξία και ψυχή και που πάνω του βρίσκονται γραμμένες οι μνήμες των ανθρώπων που το χρησιμοποίησαν. Έτσι, σαν το παλιό, καλό κρασί η συλλεκτική έκδοση «Vintage Lesvos», προσφέρεται στον αναγνώστη σαν μια διαχρονική απόλαυση. Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ, πιστή στην ενημέρωση αλλά και με σύγχρονες, πρωτοποριακές ιδέες, αποχαιρετώντας τους φίλους της αναγνώστες για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές, ετοίμασε και κυκλοφόρησε  το 3ο τεύχος του  Vintage LESVOS, ένα πολύτιμο έντυπο για τη βιβλιοθήκη σας, μιας και αποτυπώνει την αληθινή vintage κουλτούρα της Λέσβου όπως διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Σε αυτό το νέο, συλλεκτικό 3ο τεύχος του "Vintage Lesvos" ο Ηλίας Κουρτζής, ένας από τους τελευταίους καλλιτέχνες αγγειοπλάστες της Λέσβου και ολόκληρης της Ελλάδας, συνεχιστής της τέχνης των Κουρτζήδων μιλάει για την Τέχνη της αγγειοπλαστικής στη Λέσβο και την ιστορία της οικογένειάς του.

Στο γραφικό Πετρί, ο Χρόνης και η Ελένη Μπότσογλου αφηγούνται την περιπέτεια της δημιουργίας με φόντο το "Βουνό απέναντι", όπως τιτλοφορείται και η έκθεση που φιλοξενούσε μέχρι πρώτινος η Δημοτική Πινακοθήκη Μολύβου.

Στον Μόλυβο πάλι, και σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες βεράντες το Vintage «ανακρίνει» τη Γενική Γραμματέα του Mακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και ιδρυτικό μέλος της ιστορικής γκαλερί «ΖΗΤΑ ΜΙ» Κατερίνα Καμάρα ενώ παρουσιάζει την αποκλειστική συνέντευξη του λέσβιου στην καταγωγή σκηνοθέτη του "Black Tower" Nicolaj Arcel.

Επίσης ο Αργύρης Χατζημαλλής, βάζει τους αναγνώστες στον «υφαντόκοσμό του» και παρουσιάζει για πρώτη φορά την σπάνια συλλογή του με παραδοσιακά λεσβιακά ενδύματα.

Τέλος ο φακός του Vintage επισκέπτεται ένα σπίτι του 1880 στην Κουλμπάρα καθώς και το αρχοντικό της Δώρας Γιαννάκου Παρίση στον Μόλυβο, ξεναγείται στο Μουσείο Θεοφίλου και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Χαλίμ Μπέη κάνει έναν περίπατο στην Κουμιδιά και τα Λαδάδικα και ξεφυλλίζει το άλμπουμ με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της ιστορίας του πανέμορφου αυτού τόπου. 

Το Vintage Lesvos είναι ένα συλλεκτικό περιοδικό, η έκδοση του οποίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 ενώ ένα χρόνο μετρά και η online παρουσία του που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και content management ιστοσελίδας, την διαχείριση καναλιών στα social media κ.α. Πλέον, συνδυάζοντας το συλλεκτικό έντυπο και την online έκδοση, είναι ένα ολοκληρωμένο μέσο, που μας μεταφέρει την vintage πλευρά του πολύ όμορφου νησιού της Λέσβου.

 

Τον συντονισμό της ύλης του 3ου Vintage Lesvos έκανε η εκδότρια της εφημερίδας «Πολιτικά» Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, τα θέματα υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Χρίστος Καλουντζόγλου, Νατάσα Παπανικολάου και Ανέστης Χατζηδιάκος ενώ συνεργάστηκαν οι φωτογράφοι Γιώργος Ιορδάνου, Όλγα Σαλιαμπούκου και Βασίλης Καζάζης.   

 

Το 3ο τεύχος θα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

VINTAGE LESVOS

 Σημεία πώλησης

1.BOOK AND ART

2.ΧΑΛΚΙΔΗΣ  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

3.ΧΑΤΖΗΔΑΝΙΗΛΕΡΜΟΥ

4.ΟΛΑ  STORES (XIOY)

5.ΓΡΑΦΕΙΑ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

6.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (ΠΑΡΚΙΝΓΚ –ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ)

7.ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ)

8.ΘΕΡΜΑ ( ΚΟΛΠΟΥ ΓΕΡΑΣ )

 

 

Μοιράσου το άρθρο!