Μedia

06/06/2014 - 22:02

Εκδικητική απόλυση δημοσιογράφου από την εφημερίδα Metrosport καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜΘ

style="text-align: justify;"> 
Για εκδικητική απόλυση δημοσιογράφου, εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΜΘ, στην αθλητική εφημερίδα Metrosport, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Κλείτο Καρκανιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Πιστός στην τακτική της απαξίωσης των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της Ενημέρωσης, ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport Π. Ανδρώνης πρόσθεσε στη μακρά σειρά των καταχρηστικών ενεργειών του την απόλυση του εργασιακού αντιπροσώπου της ΕΣΗΕΜ-Θ Κλείτου Καρκανιά.
 
Ο εκδότης που δεν δίστασε να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να εκδώσει φύλλα-φαντάσματα και που ποτέ δε σεβάστηκε τις δεσμεύσεις του να εξοφλήσει οφειλές πολλών μηνών, συνεχίζει να συμπεριφέρεται εκδικητικά σε δημοσιογράφους που υπερασπίστηκαν τα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
 
Η απόλυση του δημοσιογράφου Κλείτου Καρκανιά δε θα μείνει αναπάντητη από την ΕΣΗΕΜ-Θ, που θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο τον συνάδελφο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Π. Ανδρώνη.
 
Η άμεση ανάκληση της καταχρηστικής αυτής απόλυσης είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο εργοδότης για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται πως οι ενέργειές του κινούνται εκτός των ορίων της λογικής και της νομιμότητας.
 
πηγή: www.thestival.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!