Μedia

10/06/2015 - 13:37

Γυρίσματα στη Λέσβο με τη Μαρία Μπεκατώρου

Το τηλεοπτικό συνεργείο της καινούργιας και πολύ επιτυχημένης εκπομπής «Πρωινό ΣΟΥΚΟΥ» του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Τα γυρίσματα για την εκπομπή έγιναν στα πανέμορφα σοκάκια του Μολύβου, στην Πέτρα και στην Αγία Παρασκευή. Η Μαρία Μπεκατώρου και ο Γιώργος Δάσκαλος θα μας μεταφέρουν τα χρώματα και τις μυρωδιές του τόπου μας μέσα από τον φακό της εκπομπής, καθώς σε αυτό το οδοιπορικό τα έκαναν όλα! Χάθηκαν στα πλακόστρωτα στενά του Μολύβου και μίλησαν με τον φωτογράφο Κώστα Σταματέλλη για το πιο όμορφο σοκάκι του κόσμου, την σκεπασμένη με το σαλκίμι αγορά του Μολύβου. Μαγείρεψαν ουζομεζέδες με την Κα. Δώρα Παρίση στο πανέμορφο αρχοντικό της, επισκέφτηκαν το παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών και μαγεύτηκαν από τις τοιχογραφίες του 19ου αιώνα. Χαλάρωσαν στα Ιαματικά Λουτρά της Εφταλούς, βγήκανε βαρκάδα με ένα πανέμορφο ξύλινο ιστιοπλοϊκό, το Santa Elena, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και απόλαυσαν τον μαγευτικό Μόλυβο το σούρουπο. Τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος». Γευτήκανε τοπικά εδέσματα στην ταβέρνα «Το Χταπόδι» του Τζανέτου Βαμβούκου, στο εστιατόριο της πισίνας του ξενοδοχείου «Δελφίνια» όπου μαγεύτηκαν με τη θέα του Μολύβου, καθώς και στο πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο «Olive Press» και το εστιατόριο του « elia» στο οποίο φιλοξενήθηκαν και μίλησαν με τον ιδιοκτήτη κ. Τρύφων Παναγιώτη για το παλιό ελαιοτριβείο και την παραγωγή λαδιού. Στην Πέτρα επισκέφτηκαν τον τοπικό παραγωγό ούζου, κ. Παπαδέλη και μίλησαν για το αρωματικό

« Ούζο Κουρουμιχάλη».  Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες της τελευταίας ημέρας δεν ήταν ευνοϊκές για γυρίσματα στον οικισμό της Πέτρας. Τέλος, στην Αγία Παρασκευή επισκέφτηκαν το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου) ξεναγήθηκαν από την κ. Μαντώ Παπαδοπούλου και απόλαυσαν τοπικά εδέσματα από τον Συνεταιρισμό Γυναικών της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Φορέα, Νίκος Μόλβαλης, ευχαρίστησε από καρδιάς όλο το συνεργείο. Ήταν μία πολύ ευχάριστη συνεργασία, καθώς όλοι δούλεψαν και το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η εκπομπή «Πρωινό ΣουΚου» με θέμα το οδοιπορικό στον τόπο μας θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και θα ανακοινωθεί προσεχώς η ημερομηνία μετάδοσης.

Για τη φιλοξενία, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί όλα τα μέλη του και κυρίως τα παρακάτω γα τη συνεισφορά τους σ’ αυτή την πολύ σημαντική προβολή του τόπου μας. Ξενοδοχείο «Olive Press», Ξενοδοχείο «Δελφίνια», Εστιατόριο «Το Χταπόδι», του Τζανέτου Βαμβούκου, Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα «AVIS BUDGET GROUP LESVOS», Καφέ-μπαρ «CONGAS», Μπαρ «BAZAAR», Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου), Ποτοποιία « Ούζο Κουρουμιχάλη», Ταξιδιωτικό πρακτορείο Lesvorama με το “Santa Elena”, Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χωρών «Ο Μόλυβος», Γυναικείος Συνεταιρισμός Μολύβου, Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μολύβου, «ELIA» βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα, Ανθοπωλείο «ΜΕΝΤΑ» και τους Δώρα Παρίση, Κώστα Σταματέλλη.

Μοιράσου το άρθρο!