Μedia

21/10/2014 - 19:20

«Χτύπημα» ΟΤΕ στη… Vodafone για τη Nova

Σ

κληρή μάχη για το μέλλον της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η κίνηση τακτικής του ΟΤΕ TV να κερδίσει πάση θυσία τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League, αφαιρώντας ένα από τα ισχυρά όπλα της Nova, είναι το βασικό «χτύπημα» στις διαπραγματεύσεις για την τύχη της πρώτης σε συνδρομητές εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης. Στο «μπρα ντε φερ» αυτό, στη μια πλευρά είναι ο ΟΤΕ TV κι από την άλλη η συμμαχία της Vodafone με τη WIND.


Ο ΟΤΕ TV σήκωσε το γάντι εγκαίρως και έκανε την πρόταση εξαγοράς της Nova από τη Fortnet με μια μη δεσμευτική προσφορά που είναι σε συνάρτηση του δανεισμού της εταιρείας. Η Vodafone μαζί με τη WIND, που έχουν ήδη το 40% της Forthnet, έκαναν από κοινού μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του μεριδίου της σαουδαραβικής Emirates International Telecoms (EIT), η οποία έχει το 44% της εταιρείας. Ο ΟΤΕ TVμε την προσφορά προς την TEAM, η οποία κυμαίνεται μεταξύ των 105-120 εκατ. ευρώ για τους αγώνες του Champions League και του EuropaLeague, επιχειρεί να μειώσει την αξία της Nova «στα μάτια» της Vodafone. Στόχος του ΟΤΕ TV φαίνεται να είναι η κατάθεση μικρότερης προσφοράς της Vodafone προς την ΕΙΤ, για να απορριφθεί έτσι ώστε στη συνέχεια να μείνει αποδυναμωμένη η Nova και να εξαγοραστεί από τη θυγατρική της Deutsche Telecom. Ο ΟΤΕ TV δίνει περισσότερα από το αναμενόμενο και πάνω από τα όρια της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς για να εξαγοράσει φθηνότερα στο κοντινό μέλλον τη Nova και να ελέγξει πλήρως τη συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα.


Η Vodafone από την πλευρά της θέλει να κάνει το άλμα και να αποκτήσει τη Nova μαζί με τη Forthnet, προσθέτοντας συνδρομητές και ισχύ έναντι της κυριαρχίας του ΟΤΕ TV στην ελληνική αγορά. Η Vodafone, διαθέτοντας ισχυρά κεφάλαια (130 δισ. δολάρια) από την πώληση του μεριδίου στη Verizon, επενδύει σε χώρες της ΕΕ για την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ανταγωνίστριά της είναι και πάλι η DeutscheTelecom.

 

πηγη: typologies.gr

Μοιράσου το άρθρο!