Μedia

23/04/2016 - 19:34

ΣΕΜΜΕΛ: Γενική απεργία στα ΜΜΕ έως το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί όλους τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στη νέα απεργία, που κήρυξαν οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου, από τις 06.00 το πρωϊ της Κυριακής 24 Απριλίου 2016 έως και τις 06.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης 27 Αππριλίου 2016.

 

Διευκρινίζουμε ότι η προκήρυξη της απεργίας αφορά και καλύπτει όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά το τεχνικό και διοικητικό-υπαλληλικό προσωπικό που εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

 

Δηλώνουμε ότι, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.    

 

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αποτελεί πολιτική επιλογή η βίαιη ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια.

 

Το Ασφαλιστικό, δεν είναι μόνο σύνταξη, που κάποιοι λένε αν και πότε και ποτέ δεν θα πάρουμε - κακή αρνητική σκέψη - αλλά αφορά τη ζωή: είναι και η Υγεία, η Περίθαλψη, η Πρόνοια, η κάλυψη της επαγγελματικής ασθένειας, της αναπηρίας, της μητρότητας, οι εργασιακές σχέσεις, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ένα ολόκληρο πλέγμα.

 

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι συνεχής, συνεπής και επίμονος. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη που αφορά όλους εμάς και τις οικογένειές μας. Αφορά το παρόν και το μέλλον μας.

 

Δηλώνουμε ότι, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.

 

 

Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε! Τώρα είναι η ώρα!

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!