Μedia

15/05/2018 - 19:54

Τετάρτη 16/05: 3ωρη στάση δημοσιογράφων Β.Αιγαίου - Κατάθεση στοιχείων στις Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές

trong>Τρίωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους του Βορείου Αιγαίου κήρυξε για αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. «Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ στην οποία τονίζεται ακόμα πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία».


Ας σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΕΠΗΝ έχει ήδη ενημερώσει ενδελεχώς για τα γεγονότα τα αρμόδια υπουργεία και έχει καλέσει τους εκπροσώπους των αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.


Για αύριο στάση εργασίας νε την κάλυψη του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου έχει κηρύξει και το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία».


Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «το ΣΕΜΜΕΛ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας  και των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους ύβρεις ,απειλές,  τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχονται κατά συναδέλφων και πολιτών και καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες του νησιού μας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, κατά τη διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους». Και οι ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου καταλήγει: «Οι άνθρωποι του Τύπου στη Λέσβο δεν πρόκειται να καμφθούν από απειλές και επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης. Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αλλά και οι δικαστικές αρχές να ασχοληθούν συστηματικά και να δώσουν ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους αντιμετωπίζοντας ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι υπόθεση όλων και προπάντων της κοινωνίας».


Ας σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό αύριο το πρωί αντιπροσωπία δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων σε ΜΜΕ στη Μυτιλήνη, θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις στις Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές στις οποίες και θα καταθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!