Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/07/2011 - 13:42

Διάλεξεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Παρασκευή 22 Ιούλιου 2011 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 Ένα ενδιαφέροντα κύκλο διαλέξεων και προβολών ντοκιμαντέρ Φυσικής Ιστορίας ξεκινάει το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από αυτή την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του, στο Σίγρι. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στα πλαίσια των «Γιορτών της Γης 2011» που πραγματοποιούνται και φέτος από το Μουσείο με την συνεργασία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Ηλία Βαλιάκο, Μsc Γεωλόγο, με θέμα «ΣΕΙΣΜΟΙ - Η Γη σε κίνηση: Ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας».

Μέσα από την διάλεξη οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα συνοδά καταστροφικά φαινόμενα που συνοδεύουν τους σεισμούς, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίενται στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του σεισμού 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει στην συνέχεια την προσομοίωση του σεισμού της Ιαπωνίας  στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την σεισμική κίνηση που προκάλεσε .ο μεγάλος σεισμός.

Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία», όπου θα παρουσιαστούν  το ιστορικό του καταστροφικού σεισμού της Ιαπωνίας.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου και την Κυριακή 24 Ιουλίου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων φυσικής ιστορίας περιλαμβάνει την προβολή ντοκιμαντέρ.

  • 18:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μάρτιος 2011: Ο Σεισμός και το Τσουνάμι στην Ιαπωνία».
  • 19:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο», το οποίο δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Βιοποικιλότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις Φυσικής Ιστορίας είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις Φυσικής Ιστορίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου το Μουσείο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο: Καθημερινά Δευτέρα-Κυριακή 9.00-20.00.

Μοιράσου το άρθρο!