Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

02/08/2011 - 11:26

Έκθεση απολιθωμάτων- Η ζωή στο παρελθόν

«Η ζωή στο παρελθόν» από τη συλλογή του Γιάννη Τσίκνα και άλλες δωρεές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Διάρκεια έκθεσης: 5 - 20 Αυγούστου 2011

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, ώρα 19:00

 

Απολιθώματα από δωρεές πολιτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα οποία προέρχονται από τη Λέσβο και το εξωτερικό, θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της έκθεσης απολιθωμάτων με θέμα «Η ζωή στο παρελθόν», από 5 έως 20 Αυγούστου 2011. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 και ώρα 19.00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση φίλων του Απολιθωμένου Δάσους που δώρισαν απολιθώματα στο Μουσείο για την προστασία και ανάδειξή τους. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν η δωρεά στο Μουσείο απολιθωμάτων και ορυκτών από τη συλλογή του Ιωάννη Τσίκνα, που διατέλεσε για 40 χρόνια Γραμματέας της Κοινότητας Σιγρίου καθώς και του Μάκη Αξιώτη που παρέδωσε στο Μουσείο σπάνια απολιθώματα από τη Λέσβο και εργαλεία από πυριτόλιθο. Επίσης των Χρήστου Γούλα, Βαγγέλη Καπιωτά, Παρασκευής Πατέρη, Απόστολου Τζινιέρη, Μιχάλη Αξιώτη, Σοφίας Μαγκαφά και Ασημάκη Κιλέκογλου, οι οποίοι δώρισαν στο Μουσείο απολιθώματα από τη Λέσβο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της επιστροφής απολιθωμάτων στο Μουσείο και η συμβολή τους στην ανάδειξη και διατήρηση της γεωλογικής μας κληρονομιάς και ιστορίας. Παράλληλα, σκοπός της έκθεσης είναι να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών επιστροφής απολιθωμάτων στο χώρο του Μουσείου. Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις ενότητες:
  • Φυτικά απολιθώματα
  • Ζωικά απολιθώματα
  • Ορυκτά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις Φυσικής Ιστορίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr και από τα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!