Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

06/09/2011 - 13:35

Έκθεση ζωγραφικής και θαλασσόξυλα της Μιρέλλας Κουντουρά στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Έκθεση ζωγραφικής & θαλασσόξυλα

Τα δέντρα &οι μορφές τους της Μιρέλλας Κουντουρά

 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 Διάρκεια έκθεσης: 10 – 20 Σεπτεμβρίου 2011

 

Έκθεση ζωγραφικής & θαλασσόξυλα της Μιρέλλας Κουντουρά με θέμα «Τα δέντρα & οι μορφές τους» θα φιλοξενηθεί από 10 έως 20 Σεπτεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης 2011» που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίες της Μιρέλλας Κουντουρά, εμπνευσμένες από τα δέντρα και πλημμυρισμένες με χρώμα. Η έκθεση καλεί τον επισκέπτη να ταξιδέψει με τη φαντασία του και να αποκαλύψει μορφές δέντρων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη φύση, ξύλα που βγαίνουν στην ακτή, δημιουργίες γεμάτες ζωντανά χρώματα και πρωτότυπες μορφές.

Η Μιρέλα Κουντουρά γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε φυσικοθεραπεία και βιβλιοδεσία τέχνης. Έχοντας όμως επιτακτικές καλλιτεχνικές ανησυχίες, το 1999, πραγματοποιεί το ‘’όνειρο ζωής’’ μετακομίζοντας στη Λέσβο, όπου ζει και δημιουργεί στον Σκόπελο Γέρας, στον προγονικό της χώρο. Από το 2001 είναι μέλος της Εικαστικής Παρέμβασης. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο  τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο!