Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

04/10/2011 - 12:03

Φωνές νερού μυριάδες - 6 έως 9 Οκτωβρίου 2011 - Εκδηλώσεις στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού  - Περιβάλλον & Πολιτισμός 2011

Φωνές νερού μυριάδες  /6 - 9  Οκτωβρίου 2011

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πρόκειται για τέταρτη χρονιά να συμμετάσχει στην πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού με θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2011. Φωνές νερού μυριάδες» που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία.

Η εκστρατεία, η οποία αποτελεί μια γιορτή των μουσείων, απευθύνεται στο μαθητικό και το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2011 σε όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της Εκστρατείας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχει οργανώσει και θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Στόχος των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τον κύκλο του νερού, τη διαδικασία της υπόγειας κυκλοφορίας του και τη σημασία του στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους. Επίσης, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ναυτική και ναυπηγική παράδοση της Λέσβου και του Αιγαίου γενικότερα.

Ειδικά για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Μουσείο την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 θα υλοποιήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Η κυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό της γης και η διαδικασία της απολίθωσης» και «Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά»

Για το ευρύ κοινό όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά» και στoν εκθεσιακό χώρο «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική προβολή με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Η κυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό της γης και η διαδικασία της απολίθωσης».

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τηλ./fax 22530-47033, e-mail: lesvospf@otenet.gr (Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και του Πάρκου Σιγρίου είναι από 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας).

Μοιράσου το άρθρο!