Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

01/03/2012 - 17:13

Συμμετοχή Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνο

ign="center">Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και της Λέσβου στη

 

Διεθνή Τουριστική

Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

 

7 – 11 Μαρτίου 2012

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στη Διεθνή τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου από 7 έως 11 Μαρτίου 2012 με στόχο την προβολή του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και της Λέσβου.

Η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τα άλλα μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO. Τα Γεωπάρκα θα παρουσιαστούν με δικό τους περίπτερο το οποίο θα περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, ενώ ιδιαίτερη παρουσίαση θα γίνει για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στα Γεωπάρκα και τις μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες τους.

Παράλληλα το Μουσείο, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών της έκθεσης, συμμετέχει στην εκδήλωση Pow-Tow και ειδικότερα στη θεματική εκδήλωση «Γεωτουρισμός και Γεωπάρκα», η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού. Ο κ. Ηλίας Βαλιάκος, Υπεύθυνος του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου, θα παρουσιάσει το Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο και τις δραστηριότητες θεματικού τουρισμού που υλοποιούνται. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα γεωλογικά και φυσικά μνημεία του νησιού, οι δυνατότητες επίσκεψης και οι πολλαπλές υπηρεσίες που προσφέρονται στους επισκέπτες του Γεωπάρκου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Μουσείο θα παρουσιάσει στα ΜΜΕ το Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και τις προοπτικές ανάπτυξης του Γεωτουρισμού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ενώ με την ευκαιρία της έκθεσης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν σημαντικές επαφές με πολλούς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή αυτή του Μουσείου αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία να γίνει γνωστό το Απολιθωμένο Δάσος και η Λέσβος στον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών της κορυφαίας αυτής τουριστικής έκθεσης για την τουριστική βιομηχανία και κυρίως των επαγγελματιών του τουρισμού.

Η ITB Βερολίνου είναι η κατεξοχήν ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου. Κάθε χρόνο στην ITB συναντάται για πέντε ημέρες κάτω από την ίδια στέγη σ’ έναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ. η διεθνής βιομηχανία τουρισμού, από ανθρώπους που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου μέχρι εκείνους που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και προορισμούς στον ταξιδιωτικό τομέα. Ο συνδυασμός επαγγελματικής έκθεσης και έκθεσης για το κοινό με την μεγαλύτερη επαγγελματική συνδιάσκεψη του κόσμου προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες, εκθέτες και εκπροσώπους τύπου.

Το 2011 στην ΙΤΒ εξέθεσαν συνολικά 11.163 επιχειρήσεις από 188 χώρες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 179.351 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 110.791 επιχειρηματίες. Η ITB αποτελεί παράλληλα ένα διεθνές γεγονός για τα Μ.Μ.Ε. καθώς το 2011 7.000 δημοσιογράφοι από 94 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τα νέα και το πνεύμα της έκθεσης.

 

Μοιράσου το άρθρο!