Ναυτιλιακά - Μεταφορές

14/12/2014 - 19:08

"Αναρχικό" κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

style="text-align: justify;">Εδώ και λίγες έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, απέναντι από το παλιό Λιμεναρχείο,το κρουαζιερόπλοιο «La Belle de l' Adriatique» σημαίας Βελγίου.
Είναι κενό επιβατών, υπάρχει μόνο το πλήρωμα. Το πλοίο είναι δυναμικότητας 220 κλινών. Θα  παραμείνει στο λιμάνι έως την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου όπου ξεκινήσει την κρουαζιέρα από Κωνσταντινούπολη προς Μεσόγειο.
Χθες το βράδυ (Σάββατο 13/12/2014) άγνωστοι φρόντισαν να "υπογράψουν" το κρουαζιερόπλοιο με το σύμβολο της αναρχίας.
Το γεγονός προκάλεσε πολλά σχόλια και ... χαμόγελα στο πλήρωμα που μετά από μερικές ώρες φρόντισε να σβήσει το σύνθημα που έγραψαν οι άγνωστοι.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο όγκος του πλοίου και το σημείο που έχει αγκυροβολήσει έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος της προκυμαίας στην πλατεία Σαπφούς. Επίσης στο πλοίο κατά παράβαση όλων των κανονισμών έγιναν εργασίες συντήρησης και επισκευής. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνονται εργασίες επισκευής δίπλα σε διερχόμενους πεζούς. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η συμφωνία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του Λιμενικού Ταμείου ώστε το πλοίο να βρίσκεται σε θέση που στην ουσία δεν είναι για κρουαζιερόπλοια. "Αναρχικό" κρουαζιερόπλοιο όνομα και πράγμα ... πάνω από τους Νόμους!  Το Λιμενικό  Ταμείο Λέσβου έχει χρέος να απαντήσει! 
Υπομονή μέχρι την Τετάρτη που θα σαλπάρει...

Μοιράσου το άρθρο!