Ναυτιλιακά - Μεταφορές

03/04/2013 - 18:55

Απάντηση Κ. Κορδώνη για τα λιμενικά έργα: Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί

Απάντηση Κ. Κορδώνη για τα λιμενικά έργα: Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 29/03/2013 αναφέρθηκε  απώλεια πιστώσεων € 1.000.000, με τα οποία η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου χρηματοδοτούσε παρεμβάσεις σε 7 περιφερειακά λιμάνια του νησιού που είχαν προταθεί από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Με το παρόν σας γνωρίζω ότι πράγματι το πρόβλημα που αιφνιδιαστικά δημιουργήθηκε, σαν αποτέλεσμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού στο Λιμενικό Ταμείο, επιλύθηκε άμεσα με τη συνδρομή και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή, που έθεσε στη διάθεσή μας την εξειδικευμένη σε λιμενικά έργα Μηχανικό κα Α. Παττακού.

Με τον τρόπο αυτό, το μεσημέρι της Τρίτης 02/04/2013 τα τεχνικά δελτία ολοκληρωμένα και επικυρωμένα από τον αρμόδιο Μηχανικό του Λιμενικού Ταμείου κ. Π. Πιττό, τέθηκαν στη διάθεση του Γενικού Γραμματέα του παραπάνω Υπουργείου κ. Κ. Μουτζούρη, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία ένταξης των έργων στο ανάλογο πρόγραμμα, μαζί με αυτά των λιμένων Περάματος και Πλωμαρίου, για τα οποία οι πιστώσεις των € 150.000 βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε συνέχεια των παραπάνω, θα ακολουθήσει η σύνταξη των μελετών και η δημοπράτηση των έργων τους προσεχείς μήνες.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να γνωρίζουν οι πολίτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που είναι χρήστες όχι μόνο αυτών των 9 λιμανιών, αλλά και των υπολοίπων περιφερειακών του νησιού ότι βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή και συνεργασία με οποιονδήποτε κρατικό ή όχι φορέα μπορεί να βοηθήσει, προκειμένου να προωθήσουμε και να επιλύσουμε προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία.

Θα ήταν αδιανόητο για τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και για μένα προσωπικά σαν Προέδρου, η απώλεια έστω και ενός ευρώ, που έχει στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχομένων στα λιμάνια του νησιού υπηρεσιών. Είναι αυτονόητο ότι η ενημέρωσή σας από την πλευρά μας θα είναι συνεχής και άμεση, όπως έχουμε υποχρέωση. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κριτικός και ταυτόχρονα εποικοδομητικός τρόπος λειτουργίας των εφημερίδων σας, μέχρι σήμερα υποβοηθά τα μέγιστα την προσπάθειά μας για την αλλαγή των πραγμάτων στον τομέα ευθύνης μας.

Για τη Λιμενική Επιτροπή Λέσβου

Ο Πρόεδρος

ΚΟΡΔΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!