Ναυτιλιακά - Μεταφορές

21/12/2023 - 12:18

"Απαράδεκτη κατάσταση με τις στάσεις των λεωφορείων Αστικών και Υπεραστικών"

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Προς -Περιφέρεια Β.Αιγαίου -Δήμος Μυτιλήνης -Δήμος Δυτικής Λέσβου -Αστικό ΚΤΕΛ Λέσβου -Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΛΕΣΒΟΥ -ΜΜΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κύριοι, Επανερχόμαστε για ακόμα μια φορά, ως Σωματείο Συνταξιούχων του νησιού για την απαράδεκτη κατάσταση με τις στάσεις των λεωφορείων Αστικών και Υπεραστικών.

Η κατάσταση από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει, θα λέγαμε επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, αφού δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς υπευθύνων και κανείς δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα, θεωρήθηκε επουσιώδες.

Έτσι λοιπόν εξακολουθεί η αφάνταστη ταλαιπωρία των ανθρώπων, ειδικά των ηλικιωμένων που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα, καθώς επίσης και των μητέρων με μωρά στα καρότσια, ανθρώπων με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, οι οποίοι στέκονται μέσα στη ζέστη και ειδικά τώρα που χειμωνιάζει μέσα στο κρύο. Στις περισσότερες στάσεις δεν υπάρχει όχι μόνο στέγαστρο, αλλά ούτε ένα παγκάκι για να κάθονται οι άνθρωποι να περιμένουν το δρομολόγιο. Βροχή, κρύο, ζέστη σαν αιχμάλωτοι περιμένουν.

Οι ειδικές ράμπες για ανθρώπους με αναπηρίες ώστε να έχουν πρόσβαση στις στάσεις, ανήκουν στη σφαίρα του ονείρου.

Άλλες στάσεις έχουν ένα υποτυπώδες στέγαστρο και μοιάζουν σαν την παράγκα του καραγκιόζη, άλλες καθόλου, αίσχος πραγματικό, κατά τα άλλα μεγαλοστομίες για έργα μεγάλα κτλ, χωρίς να λύνονται στοιχειώδη προβλήματα, τα οποία όμως έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, προβλήματα της καθημερινότητας.

Επίσης, ειδικά η στάση στην πλατεία Σαπφούς, εκεί που βρίσκεται το κεντρικό σταθμαρχείο, παρουσιάζει πραγματικά μια εικόνα άθλια, τριτοκοσμική. Έτσι θα αναπτυχθεί ο τουρισμός στο νησί; Από εκεί περνάνε ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

Άραγε τι λένε οι αρμόδιοι παράγοντες γύρω από τον τουρισμό;

Ας έρθουν στη Πλατεία Σαπφούς να δούνε την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Θέλουμε τους τουρίστες να αφήνουν τα λεφτά τους, αλλά να τους παρέχουμε και σωστές υπηρεσίες. Καλά είναι τα λόγια για μεγάλα έργα, που λέγονται, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες και για την προστασία τους, στην πράξη που είναι;

Άραγε, τόσο μεγάλη είναι η δαπάνη για να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να καλυτερέψει η εμφάνιση της πόλης και των χωριών;

Οι νέες δημοτικές αρχές του Δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς και η Περιφέρεια Β.Αιγαίου, ας δούνε με σοβαρότητα το θέμα αυτό και να δώσουν άμεσα λύση.

Μοιράσου το άρθρο!