Ναυτιλιακά - Μεταφορές

23/09/2014 - 23:03

up date Ξεκινάει από το Σάββατο 27/9 το «Μύκονος» ! - Τα «βρήκαν» τελικά YEN και Hellenic Seaways

r />up date

Το ερχόμενο  Σάββατο  27/9,  το  μεσημέρι  στις 13.30  το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα δένει στο Λιμάνι της Μύρινας στο πρώτο ταξίδι της γραμμή που ανέλαβε για τους επόμενους 3 μήνες.

Το βαπόρι θα ξεκινήσει  την Παρασκευή  26/9 στις 1600 από τον Πειραιά θα περάσει από Σύρο,  Μύκονο  και Σάμο  και από εκεί θα ξεκινήσει την επιδοτούμενη γραμμή για Χίο,  Μυτιλήνη,  Λήμνο και Καβάλα. Θα φθάσει το Σάββατο  στη Λήμνο στις 13.30 και θα αναχωρήσει στις 14.00 για Καβάλα, με άφιξη εκεί  στις 18.00.  Από τη Καβάλα  θα αναχωρήσει στις 20.00 με άφιξη στη Λήμνο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.     

Στο άλλο ταξίδι της εβδομάδας θα  αναχωρεί   από  Πειραιά  κάθε  Τρίτη  στις 1600  και θα είναι στη Λήμνο την Τετάρτη 13.30  με αναχωρήσει  για την Καβάλα στις 14.00

Δηλαδή για τη σύνδεση μας με Καβάλα,  που κυρίως μας ενδιαφέρει, θα  έχουμε τα εξής δρομολόγια με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ.  Κάθε Τετάρτη και Σάββατο αναχώρηση  από Λήμνο   στις 14.00 για  Καβάλα  και από εκεί αναχώρηση  για Λήμνο  στις 20.00.

Τα δρομολόγια αυτά δεν έχουν  ανακοινωθεί επίσημα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας  θα είναι  κάπως έτσι.

 

Hλίας Κότσαλης/ Ράδιο Άλφα Λήμνος


 

Μεγάλο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με  την επικείμενη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seeways σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εκτελεί  δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά (δηλ. η άγονη επιδοτούμενη γραμμή Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου – Ικαρίας). Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς από πλευράς της Hellenic Seeways κρίθηκε τελικά οικονομικά συμφέρουσα  η προσφορά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν  και οι σχετικές υπογραφές για ένα τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εταιρείας που θα εξυπηρετεί αυτή την γραμμή για μία 3ετία. Η εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια με το υπερσύγχρονο σκάφος «Μύκονος», αν και ακούστηκε ακόμη και το «Χίος»!!!!


ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΛΛΑ…
Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) που εκτελούσε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε έκπτωτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διότι δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν με σημαντική χρονική καθυστέρηση, ενώ πολλές φορές τα σκάφη της εταιρείας ακινητοποιούντο στα λιμάνια λόγω έλλειψης καυσίμων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών των νησιών αλλά και των τουριστών ήταν τεράστια και γι` αυτό με το τέλος του Καλοκαιριού το υπουργείο έλαβε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. Μάλιστα η ΝΕΛ δεν έχει πλέον δικαίωμα να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για έναν ολόκληρο χρόνο!!


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σε ότι αφορά το σκάφος της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» που είναι αγκυροβολημένο και ακινητοποιημένο στο Λιμάνι της Καβάλας εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, τελικά είναι θέμα ημερών να αποπλεύσει από το Λιμάνι της Καβάλας για τον Πειραιά. Εκεί θα αντικαταστήσει το σκάφος «European Express» που παρουσιάζει μηχανική βλάβη και κάπως έτσι θα λήξει και η ομηρία του Λιμανιού της Καβάλας…


Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΒΑΛΑ

Μοιράσου το άρθρο!