Ναυτιλιακά - Μεταφορές

26/03/2024 - 06:37

Έρχεται το «Αστερίων 2» στη γραμμή Πειραιάς - Χίο - Μυτιλήνη

Στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου αναμένεται να δρομολογηθεί το πλοίο «Αστερίων 2» της ΑΝΕΚ Lines από τις 14 Ιουλίου, το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια κάθε Σάββατο από Πειραιά και κάθε Κυριακή από Χίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr το πρόγραμμα της εταιρείας το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά, στη Χίο θα προσεγγίζει στις 19:40 και θα αναχωρεί για Λέσβο στις 20:30 όπου θα φθάνει ακολούθως στις 23:15.

Αντίστοιχα το πλοίο, θα αναχωρεί στις 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής από τη Μυτιλήνη, θα φθάνει στη Χίο στις 03:45, θα αναχωρεί για Πειραιά στις 04:15 όπου και θα φθάνει στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Χαρακτηριστικά Πλοίου
Έτος Κατασκευής: 1991
Καμπίνες: 135
Μήκος (μ): 192,5
Ταχύτητα (κόμβοι): 21,5
Πλάτος (μ): 27
Επιβάτες: 1020  Οχήματα: 840
Υπηρεσίες
Υπηρεσίες για Α.Μ.Ε.Α
Self service
Bar
Εστιατόριο A la Carte
Ασύρματη σύνδεση Internet (Wi-Fi)
Τηλε-ιατρική
Καμπίνες
Καταστήματα
Υπηρεσίες για κατοικίδια ζώα
Slot machine

Ιστορικό

Το μεγαθήριο της κινεζικής Grand Shipping Line (WANFANG INTERNATIONAL SHIPMANAGEMENT), GRAND SPRING έχει προστέθηκε το 2018 στον στόλο  ANEK LINES. 

Το εν λόγω πλοίο, ήταν παροπλισμένο στο κινεζικό λιμάνι του Weihai (Shandong Province) τα τελευταία 3 χρόνια, με σημαία Sierra Leone και αρχικά είχε τεθεί προς πώληση έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και μεγάλο πλοίο, ναυτικό, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και χωρητικότητα που αναμφίβολα θα καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοΐας μας, όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα  το nautilia.gr.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι το πρώτο ιαπωνικής κατασκευής πλοίο -αυτού του μεγέθους- που έρχεται στην Ελλάδα -μετά από 10 χρόνια- για λογαριασμό της ANEK. Γεγονός, που φανερώνει ότι η ελληνική εταιρεία επιμένει στα second hand γιαπωνέζικα σκαριά, καθώς αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει την αξία τους στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Το εν λόγω πλοίο ναυπηγήθηκε -ως ISHIKARI- τον Μάρτιο του 1991 στα Mitsubishi Heavy Industries στο Kobe της Ιαπωνίας για λογαριασμό της φημισμένης Taiheiyo Ferry.

 

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου:

 

φφ

φ

φ

φ

δ

δ
καμπινα για ΑΜεΑ

Μοιράσου το άρθρο!