Ναυτιλιακά - Μεταφορές

19/08/2014 - 23:33

«Πράσινο» φως για την πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφορικά με το θέμα της πύλης εισόδου της Πέτρας ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά ότι εγκρίθηκε και επίσημα με το ΦΕΚ Β2250/19.8.14.
Η πύλη εισόδου της Πέτρας ήταν  μία προσωπική δέσμευση του ιδίου και πλέον θα μπορέσει να δώσει μία διαφορετική πνοή ανάπτυξης και τουρισμού στο νησί της Λέσβου.
Ο ίδιος ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την προσωπική του  στήριξη.
Επίσης, ευχαριστεί  τους Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης( Πρώην πρόεδρο Κύριο Κ.Κορδώνη και νυν Πρόεδρο κύριο  Σ.Ζαμτράκη) για την πλήρη στήριξή  τους στην περάτωση του έργου.
Εντός ολίγων ημερών θα ανακοινωθεί και η  ημερομηνία των εγκαινίων
 
 
up date Ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου, ενημερώνει τα μέλη του ότι με ιδιαίτερη ανακούφιση δέχτηκε την είδηση της έγκρισης λειτουργίας της Πύλης Εισόδου της Πέτρας.  Είναι ένα έργο για το οποίο το Επιμελητήριο είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται από το 2004 για την υλοποίησή του και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες από όλες τις Διοικήσεις που εναλλάχθηκαν από τότε μέχρι σήμερα. 

Η λειτουργία της Πύλης Εισόδου της Πέτρας, αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμη πνεύμονα για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, με πρωταρχικό λόγο την αύξηση προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο νησί και επιπροσθέτως την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Τουρκία, εν όψει μάλιστα της απελευθέρωσης της έκδοσης βίζας από Τουρκία, από το έτος 2017.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και φυσικά όλα τα μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου, που το είχαν κάνει προσωπική τους υπόθεση και αγωνίστηκαν σκληρά για την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την εξασφάλιση πόρων, ώστε να έχουμε σήμερα αυτό το επίτευγμα για το νησί μας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!