Ναυτιλιακά - Μεταφορές

15/03/2024 - 12:36

Σοκ στο πλοίο Διαγόρας λίγο πριν αναχωρήσει από τον Πειραιά - Τον έσωσε ο καπετάνιος Τάσος Πουκαμισάς

Ο καπετάνιος του “Διαγόρα” έσωσε τη ζωή επιβάτη που υπέστη ανακοπή καρδιάς Ο επιβάτης ταξίδευε από τον Πειραιά για τη Χίο όταν υπέστη ανακοπή καρδιά και ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς τον επανέφερε στη ζωή.

Η ελληνική ναυτοσύνη έχει μία ξεχωριστή θέση στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. H ικανότητα των Ελλήνων ναυτικών όσον αφορά τη ναυτική τέχνη αλλά και η ενσυναίσθηση που έχουν απέναντι στους συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν τους κατατάσσουν στην κορυφή.

Χθες έγινε ένα περιστατικό πάνω σε πλοίο όταν ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακή ανακοπή και χάρις στην παρέμβαση του πλοιάρχου ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες επανήλθε στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα ο επιβάτης Κ.Π. ηλικίας 82 ετών ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μόνος από τον Πειραιά με προορισμό για την Χίο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ το πλοίο ήταν ακόμη στο λιμάνι Πειραιά.

Ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο καπετάνιος με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή επανέφερε τον 82χρονο ο οποίος ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τυχερό μέσα στην ατυχία του επιβάτη ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

σ

 

update ανακοίνωση της εταιρείας

 

Blue Star Ferries: Συγχαρητήρια στον πλοίαρχο μας κο Τάσο Πουκαμισά για τη σωτήρια παροχή Α΄ Βοηθειών σε επιβάτη του πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ πριν την χθεσινή αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά.

Χάρη στην άμεση παρέμβασή του με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή επανάφερε στη ζωή τον 82χρονο ασθενή που υπέστη καρδιακή ανακοπή ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο έχοντας πλήρως τις αισθήσεις του.

Ευχαριστούμε θερμά τον cpt Τάσο Πουκαμισά & ευχόμαστε στον επιβάτη μας περαστικά!

φφφ

Μοιράσου το άρθρο!