Ναυτιλιακά - Μεταφορές

07/10/2023 - 10:52

Ξαφνικά είδαμε τον “Ταξιάρχη” της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου....

Το τελευταίο ταξίδι για τον “Ταξιάρχη” της ΝΕΛ

“Ξαφνικά το είδαμε από μακριά αργά να προβάλει εκεί, όπως καθόμαστε στην παραλία στο Βίκι της Χίου… Εντύπωση μας έκανε το πόσο αργά εκινείτο… Τίποτα δεν φαινόταν τόσο μακριά που ήταν.

Ο τηλεφακός ήταν αυτός που μαρτύρησε το μυστικό…NEL LINES… στα πλευρά και το σουλούπι του πλοίου γνωστό… Ε/Γ-Ο/Γ Ταξιάρχης. Να ρυμουλκείται”.


Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ζωγράφος- εικαστικός Αντώνης Τσατσαρώνης από τη Χίο, το τελευταίο ταξίδι του Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που κάποτε ανήκε στο στόλο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου. Ο “Ταξιάρχης” είχε ναυπηγηθεί το 1976 στη Νορβηγία, αποκτήθηκε από τη ΝΕΛ το 1999 και πήρε το όνομα προς τιμή των Ταξιαρχών, εξυπηρετώντας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μέχρι το 2013 όταν και παροπλίστηκε.

“Μεταξύ μας ένοιωσα παράξενα…”, σημειώνει ο Αντώνης Τσατσαρώνης βλέποντας το πλοίο να ρυμουλκείτε, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στα διαλυτήρια του Αλί Αγά της Τουρκίας.
“Το πλοίο ταξιδεύοντας τόσο αργά είχες την εντύπωση πως είχε ψυχή, πως έβλεπε για τελευταία φορά, πως αποχαιρετούσε για πάντα τα παράλια του Νησιού που κάποτε εξυπηρετούσε”.

 

ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!