Ναυτιλιακά - Μεταφορές

09/07/2012 - 20:47

up date Τετάρτη τα εγκαίνια- Το Blue Star Patmos στον Πειραιά - Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου

Για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου προγραμματίστηκε το «παρθενικό» δρομολόγιο του νεότευκτου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. 

Τα «εγκαίνια» θα γίνουν την Τετάρτη 11/07/2012  το πρωί στο λιμάνι της Χίου από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη ο οποίος θα ταξιδέψει με το πλοίο αύριο βράδυ.
Σύμφωνα με το πίνακα δρομολογίων που έχει ανακοινώσει η Blue Star Ferries το πλοίο θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.
H Blue Star Ferries πήρε έγκριση για την δρομολόγηση του πλοίου κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ακτοπλοϊκή εταιρεία επεδίωκε το πλοίο να δρομολογηθεί από τις 5 Ιουλίου 2012, αλλά εκπρόσωποί της ζήτησαν σήμερα από το ΣΑΣ διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Να σημειωθεί ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines) που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη γραμμή είχε αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» καθώς όπως υποστηρίζει στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη - που είναι ζημιογόνα - δραστηριοποιούνται ήδη εκτός από την ΝΕΛ και η Hellenic Seaways, ενώ δρομολόγια πραγματοποιεί και το φορτηγό - οχηματαγωγό «Πελαγίτης».
Μάλιστα στελέχη της εταιρείας έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «ρίξουν» στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» για το οποίο έχουν ήδη εγκριθεί δρομολόγια από το ΣΑΣ.
Φορείς της ακτοπλοΐας, μιλώντας στο «Βήμα» και εξηγώντας τη «φαγωμάρα» που ξέσπασε στην Ακτή Μιαούλη, υπενθυμίζουν ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου είναι ρκίσιμο γιατί καθορίζεται το 85% του ετήσιου τζίρου. Ετσι, οι εταιρείες έχοντας βγει από έναν δύσκολο χειμώνα, προσπαθούν αυτή την περίοδο να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια προσπάθεια να μην αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
απόγευμα Τετάρτης 6 με 8 στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό

Έφθασε σήμερα το πρωι το νεότευκτο πλοιο της Blue Star Ferries , Blue Star Patmos μετα απο το πολυημερο του ταξιδι απο τα ναυπηγεια της Κορέας οπου και κατασκευάστηκε.  Πλήθος κόσμου το υποδέχτηκε και το πλοίο ανταπέδωσε με κόρνες την υποδοχή τοσο του κόσμου οσο και των άλλων πλοίων .

Οι οικογενειες των ναυτικών υποδεχτηκαν τους δικούς τους ανθρώπους που ελειπαν εδω και παρα πολλους μηνες απο τα σπιτια τους. Το πλοίο έχει μήκος 145 μετρα και πλάτος 24 . Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 27 κομβους.

Το Μπλου Σταρ Πάτμος θα εκτελεί δρομολόγια απο τον Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη.  Δείτε εδώ αναλυτικά τα δρομολόγια και τις τιμές εισιτηρίων.

Η εταιρεια αφησε τον κοσμο να μπει μεσα στο πλοίο και εμεις δεν χασαμε την ευκαιρια να εξερευνήσουμε το νεο διαμάντι της πολύπαθης Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Το Lesvosnews.net είναι το πρώτο ΜΜΕ της Λέσβου που σας παρουσιάζει εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου.

[slideshow] [gallery link="file" columns="2" orderby="post_date"] Βίντεο από την άφιξη του πλοίου: πηγη: http://pireas-piraeus.blogspot.gr

Μοιράσου το άρθρο!