Οικονομία

11/01/2012 - 11:44

Έγκριση περιβαλλοντικών όρων τυροκομείου στην περιοχή Βατούσας-Δήλωση Μιχάλη Μπάκα

Σχολιάζοντας την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τυροκομείου ΑΦΟΙ ΡΟΔΟΥ Ο.Ε. στην περιοχή της Βατούσας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας υπηρεσίας. Κανείς δεν χαίρεται όταν παύει η λειτουργία μιας επιχείρησης και ελπίζουμε

ότι με την τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων η μονάδα να λειτουργεί από εδώ και εμπρός κανονικά. Η προβληματική λειτουργία της επιχείρησης μας έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον από «αστοχίες» στο σύστημα διάθεσης των υγρών αποβλήτων. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε παρόντες και ελπίζουμε πλέον ότι θα έχουμε μόνο «ευστοχίες» στη λειτουργία του τυροκομείου για το καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων της, της οικονομικής ζωής του τόπου, των κτηνοτρόφων του νησιού μας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος»

Μοιράσου το άρθρο!